Κίσσαμος: Ασυδοσία κτηνοτρόφων και σύλληψη αντιδημάρχου για παράβαση καθήκοντος

Κίσσαμος: Ασυδοσία κτηνοτρόφων και σύλληψη αντιδημάρχου για παράβαση καθήκοντος
Πηγή: ΕΡΤ

Έχουν ξεπεραστεί τα όρια ανοχής των κατοίκων στην Κίσσαμο, που κάθε τόσο, βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από προβατοειδή που ανήκουν σε συγκεκριμένη και κατ’ εξακολούθηση παραβατική οικογένεια κτηνοτρόφων.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία -επικαλούμενη διάφορες άλλες υποχρεώσεις- δεν εφαρμόζει τα όσα ο νόμος προβλέπει, με αποτέλεσμα την σύλληψη το πρωί της Τρίτης του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου έγινε αποδέκτης δεκάδων τηλεφωνικών καταγγελιών, που αφορούσαν στην «επέλαση» περισσότερων από 200 προβατοειδή από μποστάνια και ελαιώνες και την αυτονόητη πρόκληση μεγάλων ζημιών στις περιουσίες των κατοίκων στην περιοχή Τρία Αλώνια.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου αλλά και των ΤΑΕ, οι οποίοι και εντόπισαν το ανεπιτήρητο ποίμνιο που αποτελούνταν από 250 περίπου προβατοειδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι αστυνομικοί παρέμειναν μάταια για τρεις τουλάχιστον ώρες στο σημείο επιτηρώντας το ποίμνιο, ενώ ενημερώθηκε τόσο τηλεφωνικά όσο και εγγράφως, ο Δήμος Κισάμου, προκειμένου να αποστείλει ειδικό συνεργείο για τη συλλογή και κατάσχεση του αδέσποτου ποιμνίου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Μάλιστα στις αλλεπάλληλες κλήσεις του Α.Τ. προς τον Δήμο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «αποφάνθηκε» δεν θα προχωρήσει στην κατάσχεση των ζώων, επικαλούμενος υπηρεσιακά… κωλύματα.

Και ενώ ο κτηνοτρόφος – ιδιοκτήτης αναζητείται, σήμερα το πρωί και μετά από ενημέρωση του Εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τόσο του κτηνοτρόφου όσο και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κισάμου για παράβαση του άρθρου 259.

Στον κτηνοτρόφο επιβλήθηκε από την Αστυνομία, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter