Κιβωτός: Ανοίγει δεσμευμένη θυρίδα – Στην τελική ευθεία για το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κιβωτός: Ανοίγει δεσμευμένη θυρίδα – Στην τελική ευθεία για το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το περιεχόμενο μιας θυρίδας, στην Εθνική Τράπεζα της Χίου, που είχε ανοίξει στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου, με συνδικαιούχο και τον αδερφό του , και η οποία έχει δεσμευθεί από τις αρχές και πρόκειται να ανοίξει την Πέμπτη, αναμένει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έχει κάνει φύλλο και φτερό τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και προσωπικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων, για να καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα και να συντάξει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το πόρισμα της.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Η πλευρά του πατέρα Αντώνιου καταθέτει μήνυση κατά του νέου ΔΣ για την έξωση (Video)

Εκείνο πάντως που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αναδεικνύεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για πάρα πολλά χρόνια ζούσαν έναν άνετο,έως πολυτελή βίο, όχι από προσωπικά τους εισοδήματα αλλά από χρήματα χορηγιών προς την Κιβωτό του Νώε.
Υπενθυμίζεται ότι η κατεπείγουσα έρευνα της Αρχής παραγγέλθηκε από τον επικεφαλής της, ε.τ. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ευθύς μόλις έγιναν οι πρώτες σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποιήσεις και εκμετάλλευση παιδιών αλλά και οικονομικές ατασθαλίες και στο στόχαστρο της μπήκαν τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του πατέρα Αντώνιου, όσο και στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονταν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής..

Ο κ. Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί καθώς και ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα απόκτησής τους, αλλά και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Στο μικροσκόπιο οι δωρεές αλλά και οι χορηγοί

Σε δεύτερο χρόνο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων, η Αρχή θα ελέγξει και όλες τις δωρεές σε χρήματα, που έχουν γίνει προς την Κιβωτό του Κόσμου.

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποιοι από τους δωρητές, των μεγάλων χρηματικών ποσών, να ξέπλεναν μαύρο χρήμα, μέσω της Κιβωτού.

Εάν τυχόν διακριβωθεί κάτι τέτοιο ανοίγει πολύ η βεντάλια των προσώπων που κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Συγκεκριμένα, οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι της Αρχής θα διερευνήσουν εάν μέρος των μεγάλων χρηματικών ποσών χρημάτων που έμπαιναν στους λογαριασμούς της Κιβωτού, επέστρεφαν διατραπεζικά στους δωρητές, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ξέπλεναν το μαύρο χρήμα .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter