Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για 4 κακουργήματα εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων 10 ατόμων

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για 4 κακουργήματα εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων 10 ατόμων

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Σέβη, να ζητά έρευνα εις βάθος από την Οικονομική Αστυνομία κατά του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και ακόμα εννέα προσώπων.

Συγκεκριμένα, η έρευνα θα προσανατολιστεί σε τέσσερα κακουργήματα, αυτά της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος. Παράλληλα, βάσει παραγγελίας του εισαγγελέα Πρωτοδικών, η Οικονομική Αστυνομία θα ελέγξει τα φορολογικά στοιχεία της ΜΚΟ την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος διαμήνυσε μέσω των συνηγόρων του στον εισαγγελέα ότι βρίσκεται στη διάθεσή του.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών θα τεθεί και το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις στην «Κιβωτό», όπως επίσης οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι κινήσεις σε βάθος πενταετίας από τα έντεκα φυσικών προσώπων, για τα οποία συντάχθηκε η δικογραφία.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση του 19χρονου – Τι είπε στους εισαγγελείς πρώην τρόφιμος

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη εκδόθηκε εισαγγελική εντολή με την οποία απαγορεύεται η προσέγγιση των δομών από τον πατέρα Αντώνιο αλλά και τρία ακόμη άτομα. Παράλληλα, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ανηλίκων, για συμπληρωματική κατάθεση,  ο 19χρονος που είχε καταγγείλει πρώτος σεξουαλική κακοποίηση από ηγετικό στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter