Κιβωτός: Ως… «Νώε» σε αγιογραφία ο πατέρας Αντώνιος – Οι τρόφιμοι προσκυνούσαν την εικόνα (Photos)

Κιβωτός: Ως… «Νώε» σε αγιογραφία ο πατέρας Αντώνιος – Οι τρόφιμοι προσκυνούσαν την εικόνα (Photos)

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο σχετικά με τη δράση του πατέρα Αντώνιου της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και σε σχέση με την εικόνα που είχε δημιουργήσει για τον… ίδιο τον εαυτό του.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά στοιχεία – Άρση απορρήτου ενόψει για 15 άτομα

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο ιερέας είχε ζητήσει να γίνει τοιχογραφία στο εκκλησάκι της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, όπου εικονιζόταν ο ίδιος ως… «Νώε» που οδηγούσε παιδιά και ζεύγη ζώων σε μια μεγάλη κιβωτό.

Στην ίδια αγιογραφία, εμφανίζεται λίγο πιο πίσω από τον πατέρα Αντώνιο και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Το ζεύγος εικονίζεται να οδηγεί μια μεγάλη ομάδα παιδιών στην Κιβωτό, ενώ ένα από τα παιδιά είναι σκαρφαλωμένο στους ώμους του πατέρα Αντώνιου.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr, πρώην τρόφιμοι της Δομής περιγράφουν πως κατά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους προσκυνούσαν και ασπάζονταν την αγιογραφία του πατρός Αντωνίου μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες του Ναού. Ο αγιογράφος έχει αποτυπώσει τη μορφή του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως ακριβώς του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας, χωρίς όμως φωτοστέφανο.

Η αγιογραφία καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο της εκκλησίας που στεγάζεται στον έκτο όροφο της δομής της οργάνωσης στον Κολωνό.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σε συνδυασμό με τα παραπάνω, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία έχουν ονομάσει τον 11χρονο σήμερα γιο τους, Νώε.

Πηγή: Koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter