Κιβωτός του Κόσμου: «Με χτύπησε στέλεχος της δομής στα 13 μου για να παραδεχτώ ότι κάπνιζα»

Κιβωτός του Κόσμου: «Με χτύπησε στέλεχος της δομής στα 13 μου για να παραδεχτώ ότι κάπνιζα»

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, με τις νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να “στοχοποιούν” τις δομές σε Ιωάννινα και Βόλο.

Πρώην φιλοξενούμενος υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι έπεσε θύμα σωματικής βίας στη δομή της Πωγωνιανής όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία του νυν 18χρονου, στέλεχος της δομής τον κλείδωσε στη δομή και τον χτύπησε όταν 13 ετών για να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Διαβάστε επίσης – Το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει τις οικονομικές ενισχύσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου»

«Είχε χτυπήσει και άλλα άτομα, τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά. Δεν το άφηναν πάντως να είναι κοντά στα άλλα παιδιά αυτό το στέλεχος», υποστήριξε. Όπως δήλωσε ο 18χρονος, τότε φοβόταν ότι δεν θα τον πίστευαν και γι’ αυτό δεν κατήγγειλε το περιστατικό, όμως δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει, εφόσον του ζητηθεί.

Πάντως ο ίδιος 18χρονος επισήμανε ότι στην Πωγωνιανή, οι συνθήκες ήταν άψογες, όπως και η συμπεριφορά των παιδαγωγών.

Ο νεαρός πάντως μιλά για δύο στελέχη που μπορούσαν να μετακινούνται από δομή σε δομή. Όπως λέει, οι δύο άνθρωποι είχαν επίσης μεγαλώσει στην Κιβωτό και ήταν κοντά στον πατέρα Αντώνιο. Μάλιστα καταγγέλλει τη συμπεριφορά τους και μιλά για βία κατά των παιδιών.

Ο 18χρονος αναφέρθηκε και στην περίοδο που τα δύο στελέχη μετέβησαν στον Βόλο για να ερευνήσουν περιστατικό κλοπής. Οι άνθρωποι αυτοί, υποστήριξε, κλείδωναν τα παιδιά στα δωμάτια, έμπαιναν τη νύχτα στα δωμάτιά τους και τα χτυπούσαν σκληρά, ενώ μετέπειτα έλεγαν ως δικαιολογία ότι τα παιδιά «έβλεπαν εφιάλτες και αυτοτραυματίστηκαν».

«Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο αυτί, του τρέχανε αίματα. Μπήκανε μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτυπούσε», είπε.

Η εισαγγελία έχει δώσει κλήση για κατάθεση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής στην Πωγωνιανή για όσα συνέβαιναν στη δομή του Βόλου.

Συνολικά πέντε δομές της Κιβωτού έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε ξυλοδαρμούς και σωματικές τιμωρίες, ενώ δύο αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter