Κιβωτός του Κόσμου: Νεκρός μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντωνίου (Video)

Κιβωτός του Κόσμου: Νεκρός μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντωνίου (Video)

Νεκρός στο κρεβάτι του βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 53χρονος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βασικός μάρτυρας της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου», ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 53χρονος φαίνεται να μην είχε κανένα πρόβλημα υγείας και ο θάνατός του ήταν ξαφνικός, σοκάροντας τους οικείους του. Ο ίδιος, ήταν συνεργάτης, φίλος του ιδρυτή της ΜΚΟ, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων και ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος δύο ανηλίκων φιλοξενούμενων της δομής.

«Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε δώσει το παιδί του στον πατέρα Αντώνιο πριν από πολλά χρόνια και τον είχε φιλοξενήσει στην Κιβωτό και τελικά το παιδί αυτό σπούδασε και πέτυχε στη ζωή του. Ήταν ο άνθρωπος που αρνήθηκε να μπει εκκλησιαστικός ανακριτής εις βάρος του π.Αντωνίου όταν του το ζήτησαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος με πολύ σημαντικό και πολυσχιδές έργο και κοινωνικό και φιλανθρωπικό. Είναι σοκαρισμένη και η πλευρά του π.Αντώνιου», είπε στον Alpha ο Ανδρέας Καραγιάννης, από το ekklisiaonline.gr, ο οποίος ήταν επίσης φίλος του πατήρ Ιγνάτιου. Και συνέχισε περιγράφοντας την εμπλοκή του π. Ιγνάτιου με την υπόθεση της Κιβωτού:

«Ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε εαυτόν υπέρ του πατρός Αντωνίου, ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της Κιβωτού και κατέθεσε πως όλα όσα αναφέρονται ήταν ψέματα. Ήταν ο πρώτος μάρτυρας που βγήκε μπροστά και είπε από μόνος του έρχομαι και καταθέτω. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του, ο πατέρας Αντώνιος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter