Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών οι οικονομικές συναλλαγές της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών οι οικονομικές συναλλαγές της πρεσβυτέρας

Στις οικονομικές συναλλαγές της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, προσανατολίζεται πλέον η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κι ενώ η Οικονομική Αστυνομία έχει αποστείλει στη δικαιοσύνη ογκωδέστατο φάκελο με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Στον Εισαγγελέα το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες στις δομές

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί στο «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας προκειμένου να ελεγχθεί μεταξύ άλλων η διαδρομή των χρημάτων που έμπαιναν στην Κιβωτό από δωρεές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, κατά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Κιβωτού εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο, γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερα στοιχεία στα χέρια των αρχών.

Οι έρευνες έχουν φέρει στο «φως» δεδομένα όπως οι ιλιγγιώδεις καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στο όνομα της ΜΚΟ, αλλά και το γεγονός πως στην κατοχή της Κιβωτού βρίσκονται περίπου στα 200 ακίνητα.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό

Η Οικονομική Αστυνομία έχει εντοπίσει -και δεσμεύσει- περισσότερους από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανήκουν στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, αναμένοντας αναλυτικές απαντήσεις από δύο τραπεζικά ιδρύματα.

Σε θυρίδα έχει εντοπιστεί το ποσό των 300.000 ευρώ η προέλευση του οποίου ερευνάται από τις αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter