Κιβωτός του Κόσμου: Στον Εισαγγελέα το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες στις δομές

Κιβωτός του Κόσμου: Στον Εισαγγελέα το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες στις δομές

Στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες που διενήργησαν τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι έρευνες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας σε κέντρο Αθήνας, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Παράλληλα οι δικαστικές Αρχές έχουν στην κατοχή και διενεργηθείσα αλληλογραφία προκειμένου να την αξιολογήσουν.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό

Νωρίτερα, η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν για ενδελεχή έρευνα στα οικονομικά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, όταν έλαβαν σήμα από τράπεζα για χρηματικές κινήσεις της ίδιας σε θυρίδα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, προερχόμενοι από δύο μόνο τράπεζες, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει εντοπιστεί το ποσό των 300.000 ευρώ στους προσωπικούς λογαριασμούς των δύο, με τις έρευνες να προσανατολίζονται εάν τα χρήματα προέρχονται από δηλωθέντα εισοδήματα και δεν δικαιολογούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας έχουν δεσμευτεί έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter