Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η δεύτερη κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η δεύτερη κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα είπε για τον πατέρα Αντώνιο στη δεύτερη κατάθεσή του ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου. 

Τα όσα είπε ο νεαρός στις αρχές στάθηκαν αρκετά έτσι ώστε ο πατέρας Αντώνιος να κληθεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων, ως ύποπτος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κατ΄εξακολούθηση, στις 9 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ieidiseis.gr όπου και δημοσιεύτηκε η δεύτερη κατάθεση του 19χρονου,ο μάρτυρας επιβεβαιώνει όσα είχε πει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων κάνοντας εκτενή αναφορά σε περιστατικά και εξιστορώντας πως ξεκίνησε η κακοποίησή του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πείστηκε να μείνει σε παράρτημα της Κιβωτού, χωρίς να συναινεί η μητέρα του, με το επιχείρημα ότι πρέπει να φτιάξει το μέλλον του. Ωστόσο όπως περιγράφει στην κατάθεσή του, ένα περιστατικό στην Πωγωνιανή είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί τιμωρία δύο εβδομάδων, που εμπεριείχε το πλύσιμο πιάτων και ταψιών, απομόνωση αλλά και καθημερινή απαξίωση από τον ίδιο τον Π. Αντώνιο.

«Όταν ήμασταν στην Πωγωνιανή, επειδή με κάποια άλλα παιδιά τα οποία είχανε φύγει από την Κιβωτό, είχαμε φτιάξει μια ομάδα στο messenger και το έμαθαν γιατί κάποιος, κατά λάθος έβαλε στην ομάδα τη Διευθύντρια της Πωγωνιανής κ. Α. και επειδή αρχή της Κιβωτού ήταν να μην επικοινωνούμε με παιδιά που είχαν φύγει, απαγορευόταν αυτό κάθετα, μου πήραν το κινητό μου, το έλεγξαν ο Π. με τον Πάτερ και όταν είδαν ότι, όντως μίλαγα με αυτά τα παιδιά, με τιμώρησαν για δύο εβδομάδες, να πλένω πιάτα και ταψιά και να είμαι απομονωμένος από τα άλλα παιδιά. Εγώ προσπαθούσα καθημερινά να πάρω τη συγχώρεση του πατέρα, ο οποίος με απαξίωνε πολύ έντονα», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως τότε ο Π. Αντώνιος τον έστειλε στη δομή του Βόλου, όπου και μετά από αρκετό καιρό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του:

«Στον Βόλο έμεινα μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2020. Αυτό το χρόνο που έμεινα στο Βόλο η συμπεριφορά μου και η απόδοση μου στη δουλειά ήταν υποδειγματικές, με αποτέλεσμα στα 3 ή 4 ταξίδια, που έκανε ο πάτερ στο Βόλο να το δει, να το ακούσει από τη Διευθύντρια κι έτσι να με προσεγγίσει, για να έχουμε μιά πιό στενή σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης (…) Είχα φτάσει σε σημείο να λατρεύω τον Πάτερ, να τον αγαπώ σαν πατέρα μου, να μην σηκώνω κουβέντα γι΄αυτόν και την Κιβωτό, κάτι που ο Πάτερ το είχε δει και του άρεσε».

Έτσι ο πατέρας Αντώνιος τον πήρε μαζί του στο παράρτημα Ιωαννίνων και ο 19χρονος του εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα του χρωστούσε κάποια χρήματα και πως ο αδελφός του ήταν εξαρτημένος από τα ηλεκτρονικά.

«Tότε ο πάτερ μου πρότεινε να βάλει τη μαμά μου σε ένα σπίτι της Κιβωτού και να συνεχίσει να της δίνει το επίδομα του ενοικίου των 250 ευρώ , που της έδινε, παρότι δεν θα έδινε ενοίκιο πιά, καθώς κι ένα επίδομα 100 ευρώ, για να κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και να βάλει τον αδελφό μου να εργάζεται στην Κιβωτό, για 8 ώρες, για να απεξαρτηθεί, δίνοντας του και αυτού ένα μικρό χρηματικό ποσό για αμοιβή. Όλα αυτά όντως τα έκανε», αναφέρει και προσθέτει:

«Σε αυτές τις δύο εβδομάδες ο πάτερ είδε ότι είχα ηγετικές ικανότητες και ότι, μπορούσα να επηρεάζω θετικά τα άλλα παιδιά έτσι ώστε να δουλεύουν περισσότερο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την όλη πορεία μου στο Βόλο, τον έκαναν να μου προτείνει να πάω στο παράρτημα της Κιβωτού στην Καλαμάτα, που μόλις είχε ανοίξει, επειδή ήθελε να έχει εκεί άτομα της εμπιστοσύνης του».

Σύμφωνα με την κατάθεσή του 19χρονου, στην Καλαμάτα παρατήρησε την άσχημη και εξευτελιστική συμπεριφορά του Αντώνιου στους πολύ κοντινούς του, όπως για παράδειγμα να τους βρίζει και να τους χαστουκίζει. Μάλιστα, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν πρώην φιλοξενούμενο στη δομή είπε ότι ο π. Αντώνιος «τον έφτυνε, έφτυνε στο φαγητό του, φτερνιζόταν πάνω του, τον κοπανούσε με το χέρι χωρίς λόγο και γενικά του φερόταν εξευτελιστικά»

Η σεξουαλική παρενόχληση

Περιγράφοντας τα όσα έζησε στη δομή στην Καλαμάτα, ο 19χρονος σημειώνει: «Όποτε σηκωνόμουνα ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου. Στην αρχή μιά φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος 10 φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου, πιάνοντας με όλο και περισσότερο και βάζοντας μέσα στον πρωκτό μου ένα μέρος του δαχτύλου του, όσο προλάβαινε, γιατί ήμασταν μέσα στη θάλασσα» και συμπληρώνει λέγοντας:

«Μια από αυτές τις ημέρες, ενώ μου χάιδευε την πλάτη έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο μου και άρχισε, να μου τρίβει τα οπίσθια. Εγώ κοκκάλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, όλα είχαν γίνει γύρω μου μαύρα και είχα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και το συνέχισε. Το ίδιο πράγμα γινόταν 4 με 5 ημέρες συνέχεια, μέχρι που εγώ μια μέρα που πήρα την απόφαση να μην με ξανακουμπήσει του έδειξα με τη συμπεριφορά μου ότι, θέλω να σταματήσει αυτό και τότε αυτός με έδιωξε από το δωμάτιο. Την επομένη ημέρα η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική με υποτιμούσε με έβριζε, με αγριοκοιτούσε και με έστελνε πολλές φορές για πολλές ώρες στην αποθήκη. Την επόμενη ημέρα, που κατάφερε να με ακουμπήσει στα οπίσθια μου μέσα από το παντελόνι, τρίβοντας τα με τα χέρια του, ήταν καλός μαζί μου. Έκτοτε, όποτε τον απέτρεπα μου συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ όταν τον άφηνα να με ακουμπήσει, όλα ήταν καλά. Ωστόσο διαρκώς μου υπενθύμιζε ότι, η μαμά μου έχει σπίτι και παίρνει επίδομα και ο αδελφός μου έχει δουλειά, επειδή εγώ ήμουν φιλότιμος και ήμουν δίπλα στην Κιβωτό. Τότε κατάλαβα ότι, αυτό ήταν απειλή»

Παράλληλα στην κατάθεσή του ο 19χρονος κάνει λόγο για ακριβά δώρα και χρηματικά ποσά που του έδινε ο Π. Αντώνιος.

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο 19χρονος κάνει λόγο, για ακριβά δώρα, που άρχισε να του κάνει ο πατέρας Αντώνιος ενώ «όσο πέρναγε ο καιρός, εκτός από το να με χαϊδεύει στα οπίσθια, είχε αρχίσει να μου βάζει και δάχτυλα στον πρωκτό, μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά, ενώ ήμουνα σκυμμένος, μου έδινε φιλιά στα οπίσθια, άνοιγε με τα χέρια του τα οπίσθια μου και έβαζε τα δάχτυλα του στον πρωκτό μου. Στην αρχή όλα αυτά γίνονταν στο δωμάτιο του, μετά όμως, όταν ήμασταν μόνοι, είτε στο διάδρομο, είτε στο ασανσέρ, είτε στο γραφείο του, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκε ευκαιρία δεν κρατιόταν και έβαζε το χέρι του στα οπίσθια μου, μέσα στο εσώρουχο. Επίσης με έλεγχε στα πάντα και απαιτούσε να είμαι όπως ήθελε, δηλαδή αξύριστος  και ακούρευτος, ήλεγχε ακόμη και το πόσο έτρωγα». 

«Tην ίδια περίοδο τρεις φορές είχε επιχειρήσει εκτός από τα οπίσθια μου, να μου πιάσει και τα γεννητικά μου όργανα, αλλά επειδή εγώ πεταγόμουν, αμέσως το σταματούσε. Επιπλέον την ίδια περίοδο έβαζε τα δάχτυλα του μέσα στα ρουθούνια μου, ακόμα και για 5 λεπτά και τα ανεβοκατέβαζε. Εγώ αυτό το σιχαινόμουνα. Μάλιστα προσπαθώντας να καταλάβω τι απόλαυση αντλούσε από αυτό, είχα βάλει κι εγώ τα δάχτυλα μου στα ρουθούνια μου μια φορά, αλλά δεν ένιωσα καμμιά απόλαυση», αναφέρει ο 19χρονος σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Ωστόσο εκείνος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στον πάτερ Αντώνιο, μετά από την παρότρυνση δύο φίλων του από τη δομή της Χίου ενώ όπως  υποστηρίζει μίλησε και σε άλλο παιδί, τον Α.Χ, που ήταν μάγειρας στη δομή.

«Mιά μέρα, ένα πρωί, ο Α. φέροντας το πρωινό στον πατέρα, άνοιξε απότομα την πόρτα και με είδε μαζί με τον Πάτερ να είμαι εγώ σκυμμένος στο πάτωμα και ο Πάτερ να βάζει τα δάχτυλα του στον πρωκτό μου» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Eνα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος, όταν συνειδητοποίησα ότι, ο Πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουνα και είχε βάλει το κεφάλι μου, πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα. Το επόμενο πρωινό, που ήταν Πρωτοχρονιά και πάλι είχα ψάξει να του βρω πρωινό για να του πάω, πάλι με πήρε ο ύπνος στον καναπέ και ξύπνησα επειδή κατάλαβα ότι, είχε πάρει το κεφάλι μου και το έτριβε στα γεννητικά του όργανα και είχε ερεθιστεί. Tην ίδια ημέρα το απόγευμα στο δωμάτιο του, ενώ βλέπαμε ακίνητα  στο laptop του, αυτός καθισμένος σε μία καρέκλα γραφείου κι εγω σε ένα πουφ, με έπιασε από τα πλευρά με σήκωσε, έκατσε αυτός στο πουφ και προσπαθούσε να μα κάνει να κάτσω στα γεννητικά του όργανα, τραβώντας με με δύναμη. Το μόνο που κατάφερε ήταν να κάτσω στα μπούτια του, γιατί αντιστεκόμουν. Μετά από αυτό κατάλαβα ότι, έπρεπε να φύγω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί αν έμενα στην Κιβωτό θα προχωρούσε κι άλλο. Έτσι γύρισα στην Καλαμάτα και άρχισα σχολείο»

Μετά από όλα αυτά, ο ίδιος άρχισε να έχει παραβατική συμπεριφορά επιδιώκοντας να τον διώξουν γιατί όπως είπε φοβόταν να φύγει μόνος του. Η αποπομπή του έγινε μετά από μία κλοπή, στην οποία αποδείχτηκε ότι, δεν συμμετείχε.

«Tότε έφυγα από την Κιβωτό και δεν ξαναγύρισα, δεν πήρα ούτε τα πράγματα μου, ούτε και τα χαρτιά μου, τα οποία δεν μου έδιναν, γιατί απαιτούσαν να γυρίζω πίσω στην Κιβωτό και να απολογηθώ. Στην πραγματικότητα ήθελαν αφορμή, για να γυρίσω και να με ξανακλείσουν στην Κιβωτό, γιατί ήξερα πολλά πράγματα γι΄αυτούς»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter