Κιβωτός του Κόσμου: Θορυβημένη η κυβέρνηση συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Κιβωτός του Κόσμου: Θορυβημένη η κυβέρνηση συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Θορυβημένη από την μεγάλη έκταση που έχουν λάβει οι καταγγελίες για τα όσα διαδραματίζονταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και μετά την σκληρή ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που διέταξε ανακρίσεις και παύση ιεροπραξιών από τον πατέρα Αντώνιο, το Μαξίμου συγκαλεί τη Δευτέρα το πρωί έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης – Κιβωτός του Κόσμου: Ο Ιερώνυμος διέταξε «ανάκριση» και «απαγόρευση ιεροπραξιών» στον πατέρα Αντώνιο

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν οι προνοιακές δομές και η «Κιβωτός του Κόσμου».

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και του Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη.

Στα ζητούμενα είναι να εξεταστεί το πλαίσιο και τα βήματα που θα χαράξει η κυβέρνηση υπό το νέα πρίσμα των εξελίξεων που πλέον δημιουργεί νέα δεδομένα για τα οικονομικά της δομής και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τα παιδιά που φιλοξενούνται.

Υπενθυμζεται ότι οι αποκαλύψεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας ενώ η εισαγγελία Ανηλίκων ερευνά τις καταγγελίες για περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στη δομή, έχοντας βάλει στο μικροσκόπιό της τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες για ξυλοδαρμό.

Παρέμβαση Ιερώνυμου

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του επισήμανε ότι χθες το απόγευμα διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter