ΚΚΕ: Ανανέωση στον Δήμο Αθηναίων (Pdf)

ΚΚΕ: Ανανέωση στον Δήμο Αθηναίων (Pdf)

Ανανεωμένο ως προς τα πρόσωπα κατά 69% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014 είναι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αθηναίων, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό. 

Αυτή η ανανέωση στο δημοτικό ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν 229 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι εκφράζει κυρίως τις νέες δυνάμεις που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και συμπορεύονται με το ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη.

Ο Νίκος Σοφιανός παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (8.4.2019) το σύνολο των υποψηφίων για το Δήμο Αθηναίων και στα επτά διαμερίσματα αλλά και 41 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους (Αθήνα/κεντρικός τομέας ) για την Περιφέρεια Αττικής. Εκ των υποψηφίων αυτών, οι εικοσιοκτώ είναι νέοι κάτω των 30 ετών, επτά εκ των οποίων στο δημοτικό ψηφοδέλτιο, οι εννιά είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς (τέσσερεις στο δημοτικό ψηφοδέλτιο) εκφράζοντας, όπως σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, την πραγματικότητα της Αθήνας, που πλέον το 23% του απογεγραμμένου πληθυσμού είναι μετανάστες. 

Στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη και ο συνθέτης και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής. Μπροστά στην εκλογική μάχη του Μαΐου, η Λαϊκή Συσπείρωση της Αθήνας απευθύνει κάλεσμα προς τους εργαζομένους να συσπειρωθούν γύρω από το ΚΚΕ στους αγώνες για καλύτερη ζωή και να δώσουν τη ψήφο τους στα «κόκκινα ψηφοδέλτια», σ΄όλες τις κάλπες. Απέναντι στο διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση προβάλλει το σύνθημα «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/04/08/5cab9b06825e63676b44aed2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter