ΚΚΕ: Απαράδεκτη προσπάθεια Μητσοτάκη να τσουβαλιάσει εγκλήματα με μαζική λαϊκή δράση

ΚΚΕ: Απαράδεκτη προσπάθεια Μητσοτάκη να τσουβαλιάσει εγκλήματα με μαζική λαϊκή δράση

Την οργή του εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σχολιάζοντας την επικίνδυνη και προκλητική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο επικοινωνιακό σόου που έστησε το πρωί της Τετάρτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  εν μέσω πολλαπλών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και εγκληματικότητας οργάνων της τάξης.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός προχώρησε σε επικίνδυνες δηλώσεις τόσο για την υπόθεση με καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας, ενώ επιχείρησε να συσχετίσει εκφράσεις λαϊκής διαμαρτυρίας με το κοινό έγκλημα.

Αντιδρώντας, το ΚΚΕ κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη «για άθλια και απαράδεκτη προσπάθεια τσουβαλιάσματος», ενώ, αναφορικά με την υπόθεση των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, τον κατηγορεί και συγκάλυψη εγκλημάτων.

Αναλυτικά η ανακολινωση του ΚΚΕ:

Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως “κατάχρηση εξουσίας”.

Εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην αστυνομία ρόλοι, που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:                               

Μήνυμα υπεράσπισης και επέκτασης της αστυνομικής ασυδοσίας από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter