ΚΚΕ: Αθλιότητα η προσπάθεια Μητσοτάκη να βάλει στο ίδιο τσουβάλι ειδεχθή εγκλήματα και δημόσιες συναθροίσεις

ΚΚΕ: Αθλιότητα η προσπάθεια Μητσοτάκη να βάλει στο ίδιο τσουβάλι ειδεχθή εγκλήματα και δημόσιες συναθροίσεις

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΚΚΕ, που, σχολιάζοντας την ομιλία του σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον κατηγορεί για εσκεμμένο άθλιο και απαράδεκτο τσουβάλιασμα ειδεχθών εγκλημάτων, όπως είναι ο βιασμός, ο παιδοβιασμός, η κακοποίηση ενηλίκων και ανηλίκων, με τις διαδηλώσεις και τις μαζικές λαϊκές δράσεις.

Το Κουμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει επιπλέον την αντίληψη και την πρακτική του γαλάζιου δόγματος περί «τάξης» και «ασφάλειας» που καλλιεργεί το έδαφος για την εκφορά απόψεων όπως εκείνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, «κατάχρηση εξουσίας»!  Σε ανακοίνωση (19.10.2022) που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει τα εξής:

«Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως “κατάχρηση εξουσίας”.

Εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην αστυνομία ρόλοι, που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων».

Διαβάστε επίσης: 

Μήνυμα υπεράσπισης και επέκτασης της αστυνομικής ασυδοσίας από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter