ΚΚΕ για εξωδικαστικό μηχανισμό: Αέρας κοπανιστός οι δήθεν θετικές αλλαγές του Μητσοτάκη

ΚΚΕ για εξωδικαστικό μηχανισμό: Αέρας κοπανιστός οι δήθεν θετικές αλλαγές του Μητσοτάκη

«Αέρας κοπανιστός τελικά οι δήθεν ”θετικές” αλλαγές του κ. Μητσοτάκη υπέρ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν τον βασικό μηχανισμό του ξεζουμίσματος των δανειοληπτών, αντίθετα διευκολύνουν τράπεζες και funds να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, είτε με την μετατροπή τους σε ”νοικάρηδες” στα ίδια τους τα σπίτια» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του επί του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, που φέρνει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

«Αυτός είναι ο στόχος του περιβόητου αλγόριθμου, της πρότασης δηλαδή που ”παράγει” η πλατφόρμα για τον διακανονισμό των δανείων ανάμεσα σε τράπεζες και λαϊκά νοικοκυριά. Η θέσπιση της αναγκαστικής ”αιτιολόγησης” μιας απόρριψης -ακόμα και αυτών των προτάσεων από τις τράπεζες, όταν δηλαδή εκτιμούν ότι μπορούν ”να τα καταφέρουν καλύτερα”- καθόλου δεν αλλάζει την ουσία. Η δε μείωση του επιτοκίου γίνεται με στόχο να διευκολύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν στην αποπληρωμή και στη ρύθμιση των δανείων χωρίς νομικά κωλύματα» επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους κι απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική ανακούφιση για τους εργαζόμενους».

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση οφειλών: Πολύ κακό για το τίποτε ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Το φιάσκο με τα «κόκκινα» δάνεια και η εύνοια σε ισχυρά συμφέροντα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter