ΚΚΕ και Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: «Όχι σε πολεμική εμπλοκή»

ΚΚΕ και Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: «Όχι σε πολεμική εμπλοκή»

Την εναντίωσή τους σε κάθε περίπτωση θερμού επεισοδίου και πολεμικής εμπλοκής, αλλά και την αντίθεσή τους στις παραβιάσεις των συνόρων και στην αμφισβήτηση των διεθνών Συνθηκών που έχουν καθορίσει τα σύνορα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με το κάλεσμά τους σε αγώνα για απεμπλοκή των δύο χωρών από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων από ΝΑΤΟικές και άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Τονίζουν ότι οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν μπορούν να προσμένουν τίποτα το θετικό για τις εξελίξεις από την εμπλοκή σε αυτές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας με την κοινή τους τοποθέτηση επιδιώκουν , όπως σημειώνουν, να παρέμβουν στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις, «που διαμορφώνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και που προκαλούνται από κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν να σύρουν τους δύο λαούς σε αιματηρές περιπέτειες για τα δικά τους συμφέροντα».

Καταδικάζουν τις προσπάθειες από θέσεις στρατιωτικής ισχύος, να διαμορφωθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες των δύο χωρών, που δημιουργούν υπόβαθρο πολεμικής αναμέτρησης.

Εξηγούν ότι στον «φαύλο κύκλο» των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, συμμετέχουν διάφορα καπιταλιστικά κράτη και μεταξύ αυτών η Τουρκία και η Ελλάδα, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των αστικών τάξεων. Δημιουργούνται άξονες και αντιάξονες, ενώ ξεχωριστό και αυτοτελή ρόλο επιδιώκουν να έχουν οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τα δυο κομμουνιστικά κόμματα καλούν σε πάλη για την αποδέσμευση των χωρών μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, «για να διώξουμε τις αμερικάνικες και νατοϊκές βάσεις από τις χώρες μας».

Και προσθέτουν: «οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν να ζούνε ειρηνικά και να παλεύουν για το δικό τους μέλλον, κόντρα στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στα καπιταλιστικά κέρδη, που οδηγούν στον πόλεμο και στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, το ‘‘ξερίζωμα’’ εκείνων των αιτιών που οδηγούν τους λαούς στην ‘‘κρεατομηχανή’’ του ιμπεριαλιστικού πολέμου». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter