ΚΚΕ: «Λάδι στη φωτιά» η άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

ΚΚΕ: «Λάδι στη φωτιά» η άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο
φωτο αρχείου

«Οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του ‘ευρωατλαντισμού’ για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στη Κύπρο, που είχαν επιβάλλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο».

«Τα δεδομένα διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς. Η μερική άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων το 2020, όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά οδήγησε σε πιο επικίνδυνη πορεία το κυπριακό πρόβλημα. Με ευθύνη και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού διατηρείται η τουρκική κατοχή στο 37% του κυπριακού εδάφους για 48 χρόνια και προωθείται σχέδιο διχοτόμησης του νησιού. Η Κύπρος, που χρησιμοποιείται ήδη ως ΝΑΤΟϊκή βάση, εντάσσεται βαθύτερα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία», επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει τονίζοντας:

«Η πολιτική αυτή ρίχνει ‘λάδι στη φωτιά’ των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή και αυξάνει τους κινδύνους για τον κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πλήρης άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter