ΚΚΕ: Να δοθεί άμεσα κάθε αναγκαία βοήθεια στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες του Έβρου

ΚΚΕ: Να δοθεί άμεσα κάθε αναγκαία βοήθεια στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες του Έβρου

«Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τη φρίκη. Στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης γίνεται συζήτηση για ένα άταφο νεκρό παιδί, που πέθανε από τσίμπημα σκορπιού, “πλεούμενα”
πτώματα στο Αιγαίο, δεκάδες ανθρώπους σε άμεσο κίνδυνο ζωής…» σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ για το περιστατικό των 39 ανθρώπων, που έχουν εγκλωβιστεί μία ολόκληρη εβδομάδα σε νησίδα του Έβρου ανατολικά του χωριού Κισσάρι αλλά και την αναλγησία και τις φθηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Άνθρωποι – αριθμοί στον αιματηρό κατάλογο, που προκαλεί η εγκληματική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, η πολιτική των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εργαλειοποίησης των κατατρεγμένων στα γεωπολιτικά παζάρια, της Frontex, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτές τις τραγωδίες είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις κυνικές και επικίνδυνες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, Ν. Μηταράκη, που για άλλη μια φορά προσπαθεί να τις
αποποιηθεί στο όνομα της δράσης των διακινητών.

Οφείλει να δώσει άμεση λύση  για να σωθούν οι ζωές των ξεριζωμένων προσφύγων, που βρίσκονται εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Να τους δοθεί άμεσα κάθε αναγκαία ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Απαιτούμε να καταργηθεί εδώ και τώρα η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Η οργή του ελληνικού λαού να γίνει δύναμη αλληλεγγύης και πάλης ενάντια στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που καταδυναστεύει τις ζωές των ανθρώπων και σκορπά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter