ΚΚΕ: Να δοθεί κάθε αναγκαία υποστήριξη στους διασωθέντες του ναυαγίου

ΚΚΕ: Να δοθεί κάθε αναγκαία υποστήριξη στους διασωθέντες του ναυαγίου
φωτο αρχείου

Επίσκεψη στη δομή της Μαλακάσας, όπου έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες του τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Στεφανάκη, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ, και την Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια βουλευτή στην Α΄ Αθήνας και υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς και τους Κώστα Γιαννόπουλο, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Βόρειου Τομέα Αττικής, και Μιχάλη Χασιώτη, δημοτικό σύμβουλο Ωρωπού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μετά από την επίσκεψη, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους της Διοίκησης της δομής για τη διαδικασία υποδοχής και καταγραφής των διασωθέντων από το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο, άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελέστηκε ανοιχτά της Πύλου, με εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στη δομή βρίσκονται άνθρωποι όχι μόνο από το ναυάγιο της Πύλου, αλλά και της Κρήτης και των Κυθήρων. Βρεθήκαμε με ορισμένους από τους διασωθέντες, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι γιατροί.

Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας, καταγγέλλοντας τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Απαιτούμε να διερευνηθούν οι πραγματικές συνθήκες και ευθύνες για την τραγωδία.

Απαιτούμε να δοθεί κάθε αναγκαία υποστήριξη στους διασωθέντες, όπως ψυχολογική, υγειονομική, διερμηνείας, νομική, αξιοπρεπούς και ασφαλούς διαμονής κ.ά. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ζητήματα οικογενειακής επανένωσής τους, ιδιαίτερα για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. Να δοθούν άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα ή άδειες διαμονής για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Αυτά είναι το ελάχιστο, αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον απέναντι σ’ αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter