ΚΚΕ: «Ολέθρια κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία»

ΚΚΕ: «Ολέθρια κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία»

Ανακοίνωση για την προσάρτηση των περιοχών Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια στη Ρωσία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η κίνηση της Ρωσίας ρίχνει «λάδι στη φωτιά».

Επισημαίνει δε την ανακοίνωση της Ουκρανίας για αποχώρηση από «το στάτους του μη πυρηνικού κράτους» και ζητά «να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουγκάνσκ και Ντονιέσκ από τη Ρωσία, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση των δημοψηφισμάτων σ’ αυτές τις περιοχές, ρίχνει κι άλλο “λάδι στη φωτιά”.

Μετά την προσάρτηση, κάθε επίθεση σε αυτά τα εδάφη θα θεωρείται επίθεση σε ρωσικό έδαφος και η ρωσική κυβέρνηση απειλεί ακόμα και με χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι εξελίξεις αυτές, καθώς και η ανακοίνωση της Ουκρανίας για αποχώρηση από “το στάτους του μη πυρηνικού κράτους”, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, οδηγούν σε ολέθρια κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με θύματα τους λαούς.

Στις συνθήκες αυτές, η εμπλοκή της Ελλάδας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους και βάζει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Τώρα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΑΘΗΝΑ 30/9/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter