ΚΚΕ: Όργιο κερδοσκοπίας για 8 μήνες στο τεστ κορονοϊού – Να δημοσιευθούν τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

ΚΚΕ: Όργιο κερδοσκοπίας για 8 μήνες στο τεστ κορονοϊού – Να δημοσιευθούν τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Το όργιο κερδοσκοπίας κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών πριν τη διατίμηση του τεστ για τον κορονοϊό επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Παράλληλα σε άλλη του ανακοίνωση ζητά διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτώντας και την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Η διατίμηση των τεστ, μετά από 8 μήνες πανδημίας, φανερώνει το όργιο κερδοσκοπίας που συντελέστηκε απ’ τις ιδιωτικές εταιρίες πάνω στην υγεία του λαού. Φανερώνει, όμως, και την ανάγκη να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών -απολύτως δωρεάν- τεστ, μέσα απ’ την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας» τονίζει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ για τη διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να σταματήσει η αμφισβήτηση για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κι αυτός είναι η κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση και με πλήρη διαφάνεια, να ενημερώσει για τα αναλυτικά στοιχεία και για τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με την ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19. Επίσης, να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με βάση την οποία θα έπρεπε να λαμβάνονται και οι πολιτικές αποφάσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η διαφάνεια, όμως, δεν αφορά μόνο την επίμαχη καταγραφή των κρουσμάτων. Αφορά και την ενημέρωση για κρούσματα σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, για τα οποία υπάρχουν επανειλημμένες καταγγελίες μαζικών φορέων για απόκρυψη και παραπληροφόρηση» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας: «Διαφάνεια σημαίνει, επίσης, την ανάδειξη των προβλημάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας, την οποία κάνουν οι υγειονομικοί, εισπράττοντας απ’ την κυβέρνηση πειθαρχικές διώξεις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter