ΚΚΕ στην Ευρωβουλή: Με τη νομική «βούλα» ΕΕ – κυβέρνησης, υποκλοπές και φακέλωμα

ΚΚΕ στην Ευρωβουλή: Με τη νομική «βούλα» ΕΕ – κυβέρνησης, υποκλοπές και φακέλωμα

Μια μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης της αλήθειας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, σύμφωνα με την παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την υπόθεση των υποκλοπών και την επίσκεψη της PEGA στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ προβάλλει ότι το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα και ευρύτερα στην ΕΕ επιτρέπει τη μαζική παρακολούθηση των πάντων, το φακέλωμα κάθε είδους από κράτη και μονοπώλια.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος επεσήμανε ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει διαρκώς και μεγαλύτερες διαστάσεις». Σημείωσε μάλιστα ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ, ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης της αλήθειας για το δυσώδες ευρωενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο, που όλες οι αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα έχουν συνδιαμορφώσει. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει τη μαζική παρακολούθηση των πάντων, το φακέλωμα κάθε είδους από κράτη και μονοπώλια».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος προέβαλε ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τις αντίστοιχες ευρωομάδες, διεξάγεται εν μέσω ξεκαθαρίσματος λογαριασμών επιχειρηματικών συμφερόντων κι αφήνει το επικίνδυνο νομοθετικό πλαίσιο απείραχτο». Ανέδειξε επίσης ότι οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού «για δήθεν «απαγόρευση» των λογισμικών παρακολούθησης προδιαγράφουν ακόμη μια επιχείρηση εξαπάτησης, αφού ουσιαστικά η χρήση τους θα νομιμοποιηθεί εκ νέου “υπό όρους και προϋποθέσεις”».

Τόνισε ότι «το ΚΚΕ αποκάλυψε και θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στο λαό». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «το αντιδραστικό πλαίσιο ΕΕ, κράτους και κυβερνήσεων, που θωρακίζει τη δικτατορία του κεφαλαίου, δεν διορθώνεται αλλά πρέπει να ανατραπεί από την λαϊκή παρέμβαση και δράση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter