"Κλειδί οι μεταρρυθμίσεις"

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος

Σε συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό "The Banker", ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος.

«Κλειδί» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές αποτελεί η συνέχιση της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα “success story”» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κύριος Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι οι τράπεζες δεν αποτέλεσαν την πηγή της κρίσης και σημείωσε ότι «υπέστησαν σημαντική ζημιά από την επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας».

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν να διανύσουν αρκετό δρόμο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αποτελούν μείζον ζήτημα για την Ελλάδα» εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.

Ο επικεφαλής του ESM έκανε ειδική μνεία στο 2015, υποστηρίζοντας ότι ενώ η οικονομία παρουσίαζε τις πρώτες ενδείξεις επιτυχίας, η νέα κυβέρνηση διάλεξε ένα διαφορετικό δρόμο. «Η στροφή αυτή αποδείχθηκε πολύ επιζήμια» συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία προσαρμογής στο β’ πρόγραμμα, αλλά οι εξελίξεις του 2015 άλλαξαν τα δεδομένα» διαμήνυσε, παράλληλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.