Κλάτενμπεργκ: Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Μάνταλο

Κλάτενμπεργκ: Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Μάνταλο

Μεγάλη συζήτηση έγινε την περασμένη Κυριακή για τη διαιτησία στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Αρη στο ΟΑΚΑ. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο σχολιασμό των φάσεων της 8ης αγωνιστικής υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στην ΑΕΚ. «Η ΚΕΔ δεν πιστεύει ότι αυτό είναι πέναλτι καθώς οποιαδήποτε επαφή ήταν φυσική μεταξύ των δύο παικτών και η αντίδραση του επιθετικού μετά την επαφή δεν ήταν ανάλογη με την πτώση του. Η ΚΕΔ θα προτιμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας μετά από μία τέτοια επαφή μεταξύ των παικτών», είπε ο Αγγλος αρχιδιαιτητής για το πέναλτι που κέρδισε ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο Άρης υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Ρότα και ο Κλάτενμπεργκ, τόνισε πως «το VAR δεν μπορεί να παρέμβει (στη φάση), καθώς η διεκδίκηση δεν ήταν μέσα στην περιοχή, ούτε περίπτωση κόκκινης κάρτας. Η ΚΕΔ είχε σαν πρώτη εντύπωση ότι αυτό ήταν ένα απερίσκεπτο φάουλ και το σταμάτημα μίας πολλά υποσχόμενης επίθεσης, καθώς ο αμυντικός δεν αγγίζει την μπάλα κατά την διεκδίκηση. Ωστόσο αφού εξετάσαμε άλλες τις διαθέσιμες γωνίες μπορούμε επίσης να δούμε ότι ο επιθετικός κινεί το πόδι του προς τον αμυντικό για να ξεκινήσει την επαφή. Αυτή η απόφαση είναι πολύ υποκειμενική και θα υποστηρίξουμε την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη».

Παράπονα ακούστηκαν και για τη διαιτησία στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Απόλλων, ωστόσο ο Μ. Κλάτενμπεργκ σχολίασε πως δεν έγιναν λάθη. «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, καθώς ο αμυντικός στρέφει το σώμα του μακριά από την μπάλα και αυτή χτυπά το χέρι που ήταν σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα. Επομένως δεν κάνει το σώμα του μεγαλύτερο…», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔ για τη φάση που η «ελαφρά ταξιαρχία» ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αουγκούστο, ενώ για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή στη φάση του δεύτερου πέναλτι, καθώς ο αμυντικός είναι απρόσεκτος στη διεκδίκηση της μπάλας και βρίσκει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίξει την μπάλα».

Για το παιχνίδι στο Αγρίνιο επισημαίνει ότι ήταν σωστή η απόφαση για το πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά, όπως ορθή ήταν και η αποβολή του Μπαράλες στα Γιάννενα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter