Κλάτενμπεργκ: «Κατηγορήθηκα για στημένα ματς επειδή αγόρασα ακριβό αυτοκίνητο»

Κλάτενμπεργκ: «Κατηγορήθηκα για στημένα ματς επειδή αγόρασα ακριβό αυτοκίνητο»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ με αφορμή την αυτοβιογραφία του, που θα βγει στα βιβλιοπωλεία στις 30 Σεπτεμβρίου, μίλησε σε αγγλική ιστοσελίδα και στάθηκε στις σχέσεις του με τους Άγγλους διαιτητές, καθώς και σε ένα περιστατικό, κατά το οποίο κατηγορήθηκε από συνάδελφό του για χειραγωγημένους αγώνες, λόγω της αγοράς ενός ακριβού οχήματος.

«Αγόρασα ένα ακριβό αμάξι επειδή είχα μία καλή δουλειά. Η σύζυγός μου το ίδιο. Γιατί να μην φορέσω καλά ρούχα, αν μπορώ; Γιατί να μην αγοράσω ένα καλό σπίτι; Αλλά να με κατηγορείς για στημένα παιχνίδια, είναι ντροπή», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΕΔ. Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να τελειώσει την καριέρα μου. Έχω σφυρίξει σε όλο τον κόσμο και οι Άγγλοι είναι οι καλύτεροι διαιτητές. Κάνουμε λάθη, αλλά είναι διαφορετικό να λες ότι κάποιος είναι διεφθαρμένος. Ξέρω ποιος είναι, αλλά δεν θα το πω ακόμα δημόσια. Θα βγει στο μέλλον. Όλοι νομίζουν ότι είναι καλός άνθρωπος, εγώ όμως δεν μπορώ να τον συγχωρέσω».

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε για την σχέση του με τον συνάδελφο του, Ν. Άτκινσον: «Υπήρχε ένας πόλεμος με τον Άτκινσον. Ποτέ δεν τα πηγαίναμε καλά. Παίξαμε σε ένα ματς 5Χ5, του έκανα τάκλιν, μου απάντησε με μπουνιά και απάντησα εγώ. Από τότε κατάλαβα ότι δεν θα είμαστε ποτέ φίλοι και είχα το αίσθημα ότι με έβλεπε ως απειλή για την καριέρα του».

Για τις απειλές που έχει δεχθεί, είπε: «Μία μέρα ο ταχυδρόμος μου έφερε ένα γράμμα, το οποίο δεν είχε τίποτα απ’ έξω στον φάκελο, μόνο το όνομά μου. Κατάλαβα πως ήταν απειλή για τη ζωή μου αυτό… Το μετέφερα στην Αστυνομία, όμως, τι μπορούσε να κάνει;».

Τέλος, έκανε μία γενική αναφορά για την αγγλική διαιτησία: «Δεν ήθελα να είμαι μέλος μίας κλίκας. Ήθελα απλά να κάνω την δουλειά μου, αλλά προσπαθούσαν να μου κάνουν κακό. Είχα διαφωνήσει με τα κριτήρια βαθμολογίας, έλεγα ότι η διαιτησία δεν είναι μαθηματικά, αλλά συναίσθημα. Εγώ έτσι έπαιζα, με το συναίσθημα του παιχνιδιού. Αυτό με τοποθέτησε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά πάντα σφύριζα στα μεγάλα ματς γιατί πίστευαν ότι θα τα καταφέρω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter