Κλειδώνει το «σπίτι» των εθνικών ομάδων

Κλειδώνει το «σπίτι» των εθνικών ομάδων

Ελληνικό, Παιανία και δυτική Αττική είναι οι τρεις περιοχές που εξετάζει η ΕΠΟ για το αθλητικό της κέντρο

Ο Δήμος Ελευσίνας με πρόταση που κατέθεσε στην ΕΠΟ τής παραχωρεί έκταση 65,5 στρεμμάτων για την κατασκευή προπονητικού κέντρου, όπου θα στεγαστούν τα 19 κλιμάκια εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι μία από τις τρεις λύσεις που εξετάζει η ομοσπονδία για το νέο προπονητήριό της. Οι άλλες δύο είναι το Ελληνικό και η Παιανία.

Σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη έκταση στον Δήμο Ελευσίνας, βρίσκεται στην περιοχή Αντλιοστάσια κοντά στην Αττική Οδό, στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Οι προδιαγραφές της «κουμπώνουν» στις επιθυμίες της ομοσπονδίας και γι’ αυτό η πρόταση συζητήθηκε σε πρόσφατο ΔΣ. Ο χώρος των 65,5 στρεμμάτων, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν, έχει νομιμοποιηθεί για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων. Εντός της προτεινόμενης έκτασης βρίσκεται και ένα κολυμβητήριο που άρχισε να κατασκευάζεται το 1990 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Δήμος Ελευ

σίνας είχε προτείνει τη συγκεκριμένη έκταση για να ανεγερθεί σε αυτήν το αθλητικό κέντρο ΑμεΑ για το οποίο προτιμήθηκε άλλη περιοχή. Εφόσον η ΕΠΟ καταλήξει σε αυτήν τη λύση, τότε το deal θα κλείσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας.

Το οικόπεδο, όπως αναφέρεται στην αναλυτική πρόταση του Δήμου Ελευσίνας, είναι επίπεδο, προστατευμένο από ισχυρούς ανέμους και ήδη συνδεδεμένο με δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού. Σε έκταση 11.000 τ.μ. έχει αναπτυχθεί ένα κολυμβητήριο μεγάλης διαδρομής, κερκίδες θεατών και βοηθητικοί χώροι. Το έργο είναι υπό κατασκευή και υπολογίζεται ότι η ομοσπονδία θα αποκτήσει υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο καταβάλλοντας ποσό από 12 μέχρι 15 εκατ. ευρώ. Το οικονομικό σκέλος ενός τέτοιου πρότζεκτ δεν αποτελεί πρόβλημα για την ΕΠΟ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την UEFA και τη FIFA με ένα ποσό γύρω στα 10 εκατ. ευρώ, αρκεί να παρουσιάσει στις υπερεθνικές αρχές έναν ολοκληρωμένο φάκελο του έργου.

Στον αθλητικό χώρο του Δήμου Ελευσίνας είναι εφικτή η κατασκευή τεσσάρων γηπέδων και γραφείων, τα οποία θα διαθέτουν και 210 θέσεις πάρκινγκ. Οπως σε κάθε νεότευκτο αθλητικό κέντρο, θα δημιουργηθούν αίθουσες ΜΜΕ, χορηγών και αντιντόπινγκ, χώρος τραπεζαρίας, δωμάτια για τη διαμονή των ποδοσφαιριστών, αποδυτήρια, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο και γυμναστήριο.

Για την ΕΠΟ η χρήση του προπονητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023. Μέχρι τον επόμενο Ιούνιο τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου θα χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους το αθλητικό κέντρο της Παιανίας, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που το παραχωρεί δωρεάν για τρεις μήνες στην ομοσπονδία. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΠΟ να ενοικιάσει για 10-15 χρόνια το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο.

Για το Ελληνικό η διοίκηση Μπαλτάκου περιμένει από την εταιρεία Lamda Development να της καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για προπονητικές εγκαταστάσεις και γραφεία.

Με το πρόβλημα του προπονητηρίου (και) της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου θα έπρεπε να ασχολείται η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει ρίξει το βάρος του στην επιτυχία των Αγώνων Παραλίας που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον Καρτερό Ηρακλείου. Ηδη για τη διοργάνωση έχουν δαπανηθεί 6 εκατ. ευρώ, κόστος υπερβολικά μεγάλο αν αναλογιστούμε ότι τους αγώνες δεν θα τους παρακολουθήσουν ούτε οι συγγενείς των αθλητών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter