«Κλείδωσαν» οι συναντήσεις Τσίπρα με Πούτιν και Ερντογάν στο Πεκίνο

«Κλείδωσαν» οι συναντήσεις Τσίπρα με Πούτιν και Ερντογάν στο Πεκίνο

«Κλείδωσε» τελικά η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Πεκίνο, ενώ το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι ακόμη οι δύο πλευρές βρισκόταν σε διαβούλευση. 

Ωστόσο και όπως σημειώνουν στο Documentonews.gr κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση των δύο ανδρών τελικά θα γίνει και η ημερομηνία θα καθοριστεί στις επόμενες ώρες. Το ίδιο ισχύει και για τη συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί απόψε (20:00 ώρα Ελλάδος) για την Κίνα, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation, που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr, επιχειρηματίες δεν θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, πλην δύο ή τριών, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης.

Στο περιθώριο της συνόδου, στις 14 και 15 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ηγέτες χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών – μεταξύ άλλων με τους εξής:

• Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. António Guterres

• Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κα. Christine Lagarde

• Πρόεδρος της ΛΔ της Κίνας, κ. Xi Jinping

• Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Vladimir Putin

• Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Recep Tayyip Erdoğan

• Πρωθυπουργός της ΛΔ της Κίνας, κ. Li Keqiang

Στις 12 και 13 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους επενδυτικών, τραπεζικών και επιχειρηματικών ομίλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter