Κλείδωσε η εκ νέου υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής

Κλείδωσε η εκ νέου υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής

Κλείδωσε η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Μαζί με την υποψηφιότητα της νυν Περιφερειάρχη Αττικής «κλείδωσαν»και οι υποψηφιότητες του Θοδωρή Γαλιατσάτου στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, του Θοδωρή Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία, του Γιώργου Δέδε στην Πελοπόννησο, του Απόστολου Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα, του Κώστα Κατσιμίγα στην Ανατολική Μακεδονία και του Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Στερεά Ελλάδα.

Πρόθεση είναι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός το πολύ στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν κλίσει όλες οι υποψήφιοι και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Από εκεί και μετά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ΣΚ θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με αιχμή τις 3 επερχόμενες εκλoγικές αναμετρήσεις, η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας. Ειδικότερα για το τελευταίο ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης, θα συνεχίσει μέχρι το Σάββατο τις επαφές για τη συγκρότηση του νέου οργάνου το οποίου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αριθμεί από 21 έως 23 μέλη ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει επανάληψη του προηγούμενου σχήματος με ένα Πολιτικό και ένα Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να «ανοίξει» το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης ώστε τον επόμενο μήνα να έρθει η κυβερνητική πρόταση στη Βουλή ενώ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν εισαχθεί στο κοινοβούλιο προς ψήφιση οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, όπως τα αναδρομικά, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και το θέμα της μη μείωσης των συντάξεων.

Τέλος, για το θέμα των δηλώσεων στις ΗΠΑ του Πάνου Καμμένου, αποφασίσθηκε επί του παρόντος να μη ανέβουν οι τόνοι και οι πάντες να μείνουν στη δέσμευση που είχε δοθεί οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να ξαναδούν τις μεταξύ τους σχέσεις τον ερχόμενο Μάρτιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter