«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις ΗΠΑ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ την 13η Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν μια κοινή συνισταμένη, έπειτα από μία άκρως τεταμένη περίοδο που άφησε τα σημάδια της στις σχέσεις των δύο χωρών, με αποκορύφωμα την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, αλλά και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αν και η επίσκεψη Ερντογάν βρισκόταν «στον αέρα», μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, εν τούτοις σήμερα, η τουρκική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Ερντογάν θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός, για να συναντήσει τον ομόλογό του. Την μετάβαση του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε αμέσως μετά και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

Ο Γερουσιαστής που δεν θέλει τον Ερντογάν

Ο Μπομπ Μενέντεζ, τόνισε σε ομιλία του την Τρίτη το ότι θα ήταν πιο λογικό το κληθούν οι ηγέτες των Κούρδων της Συρίας στην Ουάσινγκτον, παρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει προσεγγίσει την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ρωσίας.

Μάλιστα, για να ενισχύσει την ρητορική του, ο γερουσιαστής Μενέντεζ έδειξε τη φωτογραφία που απεικονίζει τους προέδρους της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας να δίνουν τα χέρια. απευθύνοντας την εξής ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο: «Τι συμβαίνει σε αυτή τη φωτογραφία; Είναι ένα στιγμιότυπο με τον Ερντογάν, τον Πούτιν και τον Ρουχάνι. Αυτό λέει τα πάντα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter