Κλείνει η Ακρόπολη λόγω καύσωνα από τις 12.00 έως τις 17.00

Κλείνει η Ακρόπολη λόγω καύσωνα από τις 12.00 έως τις 17.00

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών την Παρασκευή, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 12.00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.00.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Διαβάστε επίσης: Καύσωνας «Κλέων»: Καμίνι η χώρα και έως 44 βαθμοί Κελσίου – Ποιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν

Τι ισχύει για την Παρασκευή σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Παραμένουν σε ισχύ οι οδηγίες και οι συστάσεις για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναβολή των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών στην Αττική, ενώ ανεστάλη η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.  Αναβολή αποφασίστηκε και για τα ραντεβού στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ τις ώρες 12:00-15:00.

Με υπουργική απόφαση παύονται και οι υπηρεσίες delivery από τις 12:00 έως τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter