Κλείνει η μονάδα Μαστού στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» με υπογραφή Μητσοτάκη – Στον αέρα χιλιάδες γυναίκες

Κλείνει η μονάδα Μαστού στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» με υπογραφή Μητσοτάκη – Στον αέρα χιλιάδες γυναίκες

O σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου «Μεταξά», ένα από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, με ανακοίνωσή του καυτηριάζει την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο της μονάδας Μαστού λόγω έλλειψης προσωπικού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πολιτική αυτή πολιτική σπέρνει πανικό.

Μετά την παραίτηση της μοναδικής εξειδικευμένης γιατρού της μονάδας Μαστού κυρίας Ελευθερίας Ιγνατιάδου, η μονάδα μένει χωρίς ειδικευμένο προσωπικό. Κατά συνέπεια η μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει και αφήνει στον αέρα χιλιάδες γυναίκες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση οι συνθήκες εργασίας γίνονται ολοένα και χειρότερες αφού οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με σειρά παραιτήσεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Ακόμη, σημειώνεται πως τους τελευταίους δέκα μήνες η εν λόγω μονάδα λειτουργούσε υποστελεχωμένη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία και μονάδες υγείας της χώρας. Οι εργαζόμενοι απευθυνόμενοι και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και στο Υπουργείο Υγείας είχαν γνωστοποιήσει το ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει ουδεμία κινητοποίηση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου από την πλευρά της με ανακοίνωσή της διαψεύδει το κλείσιμο της μονάδας και λέει χαρακτηριστικά πως «η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά ενημερώνει επίσημα ότι δεν υφίσταται «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων:

«Πανικό σπέρνει η πολιτική σας!

Αυτή η πολιτική που διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων απαξιώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους ιδιώτες στο χώρο της υγείας.

Αυτή η πολιτική εξαιτίας της οποίας δεν υπάρχει στοιχειωδώς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ στα νοσοκομεία οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων που εξωθούνται κυριολεκτικά σε παραίτηση.

Αλήθεια, πότε ακριβώς πρέπει να ενδιαφερθούμε για την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει συνολικά ως νοσοκομείο με βάση την απάντηση της Διοίκησης για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη Μονάδα Μαστού;

Ήδη έχουμε μια σειρά παραιτήσεων από ειδικότητες του νοσηλευτικού και ιατρικού κλάδου. Ταυτόχρονα συνταξιοδοτείται και μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Προσλήψεις δεν γίνονται, ενώ αυτές που εξαγγέλλονται είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Λόγω της υποστελέχωσης έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις και αναμονές σε χειρουργεία.

Όλα αυτά δεν έχουν επίπτωση στους ασθενείς; Όλα αυτά δεν δυσχεραίνουν τις συνθήκες εργασίας;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι διοικήσεις είναι η προέκταση της εκάστοτε κυβέρνησης στο χώρο του νοσοκομείου και καλό θα ήταν, πέρα από το να παίζουν το ρόλο του γραφείου τύπου της κυβέρνησης, να κάνουν κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο και να ασκήσουν και καμία πίεση απέναντι σε καταστάσεις που διαρκώς επιδεινώνουν και θέτουν σε επισφάλεια τη λειτουργία ενός ολόκληρου νοσοκομείου.

Υ.Γ.1) Οι διοικήσεις στα εγκαίνια και στις φιέστες είναι πάντοτε στην πρώτη σειρά των επισήμων. Λίγες μέρες πριν χωρίς ντροπή φωτογραφίες και χαμόγελα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Μαστού και τώρα δεν τρέχει τίποτα που φεύγει η γιατρός που στήριξε τη Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου.

Υ.Γ.2) Στις αρχές του χρόνου λόγω της έλλειψης προσωπικού στο φαρμακείο φτάσαμε στο να αναβληθούν χημειοθεραπείες για κάποιες μέρες και την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής διοικητής έβγαινε στα κανάλια να καθησυχάσει ότι δεν έγινε τίποτα και παράλληλα ψευδώς μιλούσε για την παρουσία 3 φαρμακοποιών (ακόμη ψάχνουμε τον τρίτο)!»

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μεταξά:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ

ΔΗΘΕΝ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΥ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά ενημερώνει επίσημα ότι δεν υφίσταται «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά, παρά τις όποιες δυσκολίες, εξυπηρετεί πλήθος ασθενών που χρήζουν στενής ιατρικής παρακολούθησης ή εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου.

Σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Σαρώφ Παύλο και τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής κ. Μανίκη Παναγιώτη και μετά την επικείμενη οικειοθελή αποχώρηση από το Ε.Σ.Υ. της επιστημονικά υπεύθυνης ιατρού της Μονάδας Μαστού κ. Ιγνατιάδου Ελευθερίας, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά.

Καλό θα είναι να μην προκαλούμε αδικαιολόγητο πανικό στους ογκολογικούς ασθενείς, μέσω διακίνησης «ειδήσεων» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

Σαράντος Ευσταθόπουλος

Αν. Διοικητής ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter