Με ανάρτηση στο Facebook οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου Επί Λέξει στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσαν χτες βράδυ το κλείσιμό του. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, κλείνει τον κύκλο του καθώς οι ιδιοκτήτες του ακινήτου απαιτούν υπερδιπλασιασμό του ενοικίου. Στα δώδεκα χρόνια ζωής του, το βιβλιοπωλείο της Μαρίας και του Χρίστου Παπαγεωργίου έγινε σημείο αναφοράς.
Σε μια Αθήνα που καθημερινά μετατρέπεται σε τουριστικό πάρκο, η απώλεια ενός τόσο επιδραστικού για τον πολιτισμό χώρου αποτελεί τεράστια απώλεια.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
«Αγαπητοί και αγαπημένοι μας φίλοι. Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο κύκλος-που άνοιξε το βιβλιοπωλείο μας, το Επί Λέξει-κλείνει.
Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε.
Το Επί Λέξει θα παραμείνει ανοιχτό για τους επόμενους δύο μήνες, προσφέροντας τα βιβλία του σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Θα θέλαμε να είσαστε δίπλα μας και σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.
Σας ευχαριστούμε όλους. Τους βιβλιόφιλους και τους βιβλιοφάγους, τους συγγραφείς και τους εκδότες, και όλους όσοι μας αγαπήσατε και μας στηρίξατε.
Ήταν δώδεκα υπέροχα χρόνια.
Ευχαριστούμε πολύ!!!»
Διαβάστε επίσης