Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με απόφαση του υπουργείου Υγείας

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με απόφαση του υπουργείου Υγείας

Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα μείνουν σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια και γενικά όλες οι βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω απόφαση ελήφθη διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιϊκό φορτίο, ενώ δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Ουσιαστικά, τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες, δίχως τα ίδια να νοσήσουν. Έτσι αποφασίστηκε να ληφθούν άμεσα τα μέτρα και όχι σε ορίζοντα δύο έως τριών εβδομάδων, όπως ήταν οι αρχικές σκέψεις από τους ιθύνοντες.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Δραματικοί τόνοι Κικίλια για κορονοϊό: Ζητάμε σοβαρότητα από τους πολίτες για το χρονικό διάστημα που έρχεται

«Θέλω να κλείσω ζητώντας απ’ όλους ατομική ευθύνη, υπευθυνότητα και σοβαρότητα για το χρονικό διάστημα που έρχεται» είπε εμφανώς φορτισμένος ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην Ολομέλεια, περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται ως παγκόσμια πρόκληση και εξέφρασε την ελπίδα «να μην εκτοξευθεί η καμπύλη της κρίσης» στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους πολίτες υπευθυνότητα και σοβαρότητα για το χρονικό διάστημα που έρχεται, εφιστώντας την προσοχή για την ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμίας. «Να ακούμε τους ειδικούς, να αποταθούμε σε αυτούς» προέτρεψε και κάλεσε τους πολίτες να προσέξουν την προσωπική τους υγιεινή.

Κάλεσε δε τις ευπαθείς ομάδες «να μείνουν σπίτι τους» και «να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ», ο οποίος «έχει δεχτεί 70 – 80.000 τηλεφωνήματα». «Δεν είναι παιχνίδι η δημόσια υγεία» τόνισε.

Ωστόσο, δεν ψέλλισε λέξη για την σκοταδιστική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί, τονίζοντας πως «όλα τα κόμματα έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», καθώς «όλοι είναι συστρατευμένοι σε αυτήν την προσπάθεια»

Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Και τα φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως παύει και η λειτουργία των φροντιστηρίων.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν από την Τετάρτη και για τις επόμενες 14 ημέρες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της εφαρμογής των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει -πιθανότατα αύριο, Τετάρτη-, τη χορήγηση ειδικής άδειας 15 ημερών σε γονείς μαθητών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter