Στους 107 έφτασαν οι νεκροί λόγω κορονοϊού στην Ιταλία – Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Στους 107 έφτασαν οι νεκροί λόγω κορονοϊού στην Ιταλία – Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Στους 107 ανέρχονται οι νεκροί στην Ιταλία σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αρμόδιων αρχών στη χώρα όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε ότι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την χώρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με διάταγμα που θα εκδώσει, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κλείσει θέατρα και κινηματογράφους και να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό. Σύμφωνα με το Reuters, προβλέπεται η «αναστολή πάσης φύσεως εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ανθρώπων και δεν επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter