Κλείνουν την καρδιοχειρουργική του Ευαγγελισμού για να μετατραπεί σε κλινική Covid-19

Κλείνουν την καρδιοχειρουργική του Ευαγγελισμού για να μετατραπεί σε κλινική Covid-19

Σε νοσοκομείο μιας νόσου μετατρέπεται σταδιακά ο «Ευαγγελισμός», που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί ενημερώθηκαν προφορικά ότι από την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», προκειμένου να μετατραπεί σε κλινική κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη κλινική πραγματοποιούνται 800 χειρουργεία τον χρόνο, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 αφορούν επείγοντα περιστατικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επείγοντα θα διακομίζονται στο «Ωνάσειο»  και στην Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝ Πάτρας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, η οποία όμως φέρεται να μην έχει στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Η μοναδική Καρδιοχειρουργική που έχει παραμείνει είναι στο «Ιπποκράτειο».

Οι γιατροί ενημερώθηκαν επίσης προφορικά από την Τρίτη 9 Μάρτη θα λειτουργούν μόνο τα 3 από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια για τις ανάγκες της Γενικής Χειρουργικής, Σημειώνεται πως αρχικά ήταν 14, κόπηκαν τα 8 λόγω Covid-19, τώρα κόβονται άλλα 3 και απομένουν 3.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το που θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγχειριστούν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter