Κλείνουν την Κυριακή συμβολικά την εθνική οδό, στη Νίκαια Λάρισας οι Θεσσαλοί αγρότες

Κλείνουν την Κυριακή συμβολικά την εθνική οδό, στη Νίκαια Λάρισας οι Θεσσαλοί αγρότες

Έτοιμοι να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου πάρουν απτά αποτελέσματα στα αιτήματα που προβάλλουν, είναι οι αγρότες από την Θεσσαλία που από χθες ξεκίνησαν νέο γύρο κινητοποιήσεων διεκδικώντας από την κυβέρνηση και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε ενέργειες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να ενισχυθεί το εισόδημά τους και να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Παρά την ικανοποίηση των αγροτών για τη δημιουργία ενός ενιαίου μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης -δίχως να παρεμποδίζεται η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ- θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προσθέτοντας νέα τρακτέρ στα ήδη συγκεντρωμένα.

Στη σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής και αντιπροσωπειών των αγροτών από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα αποφασίστηκε να απευθύνουν κάλεσμα προς τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, τους Θεσσαλούς Δημάρχους και κοινωνικούς φορείς να παραβρεθούν στη συνέλευση που θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών.

Η συνέλευση, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί πάνω στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης όπου οι αγρότες με μικρό αριθμό γεωργικών μηχανημάτων θα φτάσουν πεζή για να πραγματοποιήσουν τη συνέλευση, αποκλείοντας συμβολικά την Εθνική οδό.

Αναφερόμενοι στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και στην πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες λέγοντας οτι “οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοιχτές”, τόνισαν πως το αγροτικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύνθετα και σε μία τέτοια συζήτηση απαιτείται η συμμετοχή και άλλων Υπουργών, συναρμόδιων για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής οι εξαγγελίες του Υπουργού για ενίσχυση των αγροτών ύψους 170 εκ. ευρώ, δεν τους ικανοποιεί πρόκειται όμως να το συζητήσουν σε συνελεύσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ertnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter