Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και άλλη δημοσκόπηση

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και άλλη δημοσκόπηση

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και η νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Kontra Channel, η οποία παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι στο 5,2% από 6,2 που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα η ΝΔ βρίσκεται στο 23,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,9%. Η μείωση της διαφοράς οφείλεται πρωτίστως στην αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρώτη φορά μετά από καιρό έχουμε μετακινήσεις προς ΣΥΡΙΖΑ από ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Το ΚΙΝΑΛ έχει μεγάλη πτώση φτάνοντας στο 4,5%.

Επιπροσθέτως, το 49% των ερωτηθέντων βλέπει θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, 23% ουδέτερα και το 10% αρνητικά. 

Θετικά αντιμετωπίζει και το 77% των ερωτηθέντων την αύξηση του κατωτάτου μισθού. 

Το 70% είναι θετικοί στις προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία, το 67% είναι θετικοί στη μείωση των εισφορών, το 27% θεωρεί κοινωνικά πιο δίκαιη την πολιτική Τσίπρα και 25% κοινωνικά πιο δίκαιη την πολιτική Μητσοτάκη, το 62% θεωρεί ότι σωστά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση τη μη περικοπή των συντάξεων, το 70% ζητά από τη ΝΔ να στηρίξει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τις συντάξεις, ενώ το 37% θεωρεί ότι οι θεσμοί δεν θα πειστούν να μην περικοπούν οι συντάξεις και το 29% θεωρεί ότι θα πειστούν. 

Τέλος στο ερώτημα «Ποια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικότερα τη μη περικοπή των συντάξεων» το 26,5% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 24,5% η ΝΔ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter