Κλειστά μαγαζιά την Τετάρτη για το φορολογικό νομοσχέδιο – Τι ισχύει για την Αθήνα

Κλειστά μαγαζιά την Τετάρτη για το φορολογικό νομοσχέδιο – Τι ισχύει για την Αθήνα

Οι εμπορικοί σύλλογοι έκαναν πρόταση να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά την Τετάρτη 22/11 σε διάφορες περιοχές της χώρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ποιες περιοχές τα μαγαζιά θα κλείσουν αύριο, Τετάρτη 22/11 αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαγενάς, πρότεινε το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων, στις 22 Νοεμβρίου. Τα σωματεία – μέλη της ΟΕΕΣΠ, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συζήτηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και των συλλόγων-μελών της για το συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Γεώργιος Βαγενάς, πρότεινε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, εν όψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και άμεσες συνεδριάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας για λήψη αποφάσεων και συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Όλοι δε οι σύλλογοι – μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους, ενώ διεκδικούν την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων «για τη στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους»

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, αναφέρει ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 14:30. «Ο πρόεδρος Γιάννης Αλέγρης και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε συνεχεία παρεμβάσεων άλλα και συναντήσεων στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα επικείμενα φορολογικά μετρά αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις την Τέταρτη 22/11/2023 συντασσόμενοι με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Κέρκυρας. Καλούμε όλους του συναδέλφους Εμπόρους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ τα καταστήματα μας από τις 12.00μμ έως τις 14.30μμ. εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή μας. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο μας, άλλα και σε κάθε πολίτη που πλήττεται από τις Κυβερνητικές επιλογές ,που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό , που στοχοποιείται ως φοροφυγάς ΑΔΙΚΑ. Για όλους εμάς το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αξιοπρέπειας.»

Επίσης πρόταση  κατέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, για κλειστά μαγαζιά στις 22 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό, προέκυψε σε τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της ΟΕΕΣΠ με τα συμβούλια των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας. Η διάσκεψη έγινε για τη λήψη αποφάσεων και για συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Κλειστά μαγαζιά στην Αθήνα αύριο 22/11 – Τι ισχύει

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έχει εκδώσει ακόμα καμία ανακοίνωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογο Θεσσαλονίκης , δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για αύριο, αντίθετα, έχει δώσει «πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 26/11.

Διαβάστε επίσης: Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί την Τετάρτη – 24ωρη απεργία για το φορολογικό νομοσχέδιο

Airbnb: Νέα τέλη και πρόστιμα φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter