Κλειστά όλα τα νορβηγικά λιμάνια για τα ρωσικά πλοία, εκτός των αλιευτικών

Κλειστά όλα τα νορβηγικά λιμάνια για τα ρωσικά πλοία, εκτός των αλιευτικών

Όλα τα λιμάνια της για τα ρωσικά σκάφη, εκτός από τα αλιευτικά, θα κλείσει η Νορβηγία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας.

Συγκεκριμένα το Όσλο, που έχει υιοθετήσει το σύνολο σχεδόν των κυρώσεων που έχουν αποφασίσει οι «27» της ΕυρωπαΪκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι θα θέσει κι αυτό με τη σειρά του σε εφαρμογή έναν πέμπτο γύρο οικονομικών κυρώσεων που αποφασίστηκε στις 7 Απριλίου από τις Βρυξέλλες, με τις τελευταίες να περιλαμβάνουν την απαγόρευση μεταφοράς προϊόντων διά ξηράς από τη Ρωσία μέσω του Στόρσκογκ, του μοναδικού σημείου διέλευσης ανάμεσα στις δύο χώρες που μοιράζονται κοινά σύνορα στην Αρκτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση των σκαφών που φέρουν ρωσική σημαία να αγκυροβολούν στα νορβηγικά λιμάνια θα τεθεί σε ισχύ στις 7 Μαΐου και δεν θα αφορά τα αλιευτικά σκάφη.

«Οι κυρώσεις είναι το κύριο μέσο πίεσής μας στο ρωσικό καθεστώς», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Άνικεν Χούτφελντ.

«Είναι καθοριστικής σημασίας να είμαστε στο πλευρό της ΕΕ και άλλων χωρών ώστε να συνεχίσουμε να περιορίζουμε την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: BBC, NBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter