Κλειστά τα ΚΑΠΗ της Λάρισας λόγω κορονοϊού

Κλειστά τα ΚΑΠΗ της Λάρισας λόγω κορονοϊού

Κλειστά θα παραμείνουν τα 22 ΚΑΠΗ και Στέκια ηλικιωμένων έως και την ερχόμενη Κυριακή στην λογική των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Η απόφαση πάρθηκε μετά τα όσα είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του ΙΣΛ κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος, ο οποίος και ζήτησε προληπτικά το κλείσιμο των ΚΑΠΗ,καθώς οι ηλικιωμένοι είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι που απέφευγαν τους συγκεκριμένους χώρους για ευνοήτους λόγους.

Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνει και στοχευμένη απολύμανσης κυρίως σε τουαλέτες και και σε επιφάνειες -όπως τα πόμολα της πόρτας -που μπορεί να επιβιώσει για μέρες o ιός.

Την ίδια ώρα μειωμένη είναι η προσέλευση των μικρών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς καθώς φαίνεται πως οι γονείς λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης.

Μιλώντας στη larissanet o αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης τονίζει ότι «είμαστε σε επιφυλακή και ότι χρειαστεί θα πράξουμε προκειμένου να προφυλάξουμε τους πολίτες. Το θετικό είναι ότι ακόμη στην περιοχή μας δεν έχουμε κάποιο κρούσμα που νόσησε», αναφέρει ο κ. Βούλγαρης, οποίος γνωρίζει από την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων από την μακροχρόνια θητεία του ως προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ν. Λάρισας.

Πηγή: larissanet.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter