Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη – Στους δρόμους και πάλι οι εκπαιδευτικοί λόγω νομοσχεδίου

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη – Στους δρόμους και πάλι οι εκπαιδευτικοί λόγω νομοσχεδίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη, 9 Ιουνίου τα σχολεία λόγω της 24ωρης απεργίας, που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί εν όψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη. 

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε, 24ωρη απεργία  και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.

Για την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (Τετάρτη 10 Ιουνίου) ,οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει ξανά συλλαλητήριο και συναυλία έξω από τη Βουλή. 

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες , να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς υπέρ ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ, κατά,οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. 

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη στις 10 το πρωί. Η δεύτερη συζήτηση επί των άρθρων και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, μετά το τέλος των επίκαιρων ερωτήσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter