Κλειστές οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας έως τις 28 Απριλίου

Κλειστές οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας έως τις 28 Απριλίου

Ενώ παραμένουν κλειστές όλες οι Εκκλησίες και όλοι οι χώροι λατρείας λόγω του κορονοϊού, με τα μέτρα να έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας, η κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά στην χρονική συνέχιση του μέτρου. 

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και τις 28 Απριλίου 2020.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για είσοδο των πιστών στις εκκλησίες είχε προκαλέσει μία σχετική ένταση με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος σε διευκρινιστική ανακοίνωση και την κυβέρνηση -μετά και τις αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα- να δηλώνει την πλήρη απαγόρευση της παρουσίας πιστών στους Ιερούς Ναούς.

Μεταξύ των δύο θέσεων, με μια αμφιλεγόμενη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε καλέσει τους πιστούς να παρανομήσουν, στέλνοντας ψευδή μηνύματα με sms στο 13033 ώστε να πηγαίνουν στους ναούς. 

Στην αναφορά αυτή μάλιστα του κυβερνητικού εκπροσώπου που σαφέστατα ξεπερνούσε τα όρια της νομιμότητας, αντέδρασαν άμεσα οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των δηλώσεών τους κατά την καθημερινή ενημέρωση των έξι. 

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελέας για την κρυφή μετάληψη σε Κουκάκι και Κέρκυρα – Δύο δικογραφίες

Διαβάστε επίσης: «Δεν ανοίγουν οι εκκλησίες» απαντά το ΣτΕ σε αίτημα πολιτών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter