Κλειστή η εστίαση και η διασκέδαση στην Αττική 12 με 7 το πρωί έως τις 24 Αυγούστου – Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Κλειστή η εστίαση και η διασκέδαση στην Αττική 12 με 7 το πρωί έως τις 24 Αυγούστου – Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Επτά νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Απαγορεύεται η λειτουργία της εστίασης και της διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Αττική. Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 6 το πρωί μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού, καθώς τις τελευταίες εβδομάδας παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων. 

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η απαγόρευση λειτουργίας της διασκέδασης και της εστίασης από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Αττική, το όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, την παράταση των μέτρων στον Πόρο και την τηλεργασία σε μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου.

Παράλληλα, έγινε σύσταση για χρήση μάσκας και προσεκτικές κινήσεις σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά του κορονοϊού:

  • Όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 24 Αυγούστου 
  • Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί
  • Πιο ισχυρά μέτρα από το Σάββατο σε Πάρο κι Αντίπαρο  στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.
  • Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο έως τις 24 Αυγούστου – Τα καταστήματα θα κλείνουν στις 11 αντί τα μεσάνυχτα 
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα
  • Όσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  • Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter