Κλήρωση Μουντιάλ 2022: Ανοδος της εθνικής ομάδας στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας

Κλήρωση Μουντιάλ 2022: Ανοδος της εθνικής ομάδας στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας

Μέσα στη γενική γκρίνια για την αποτυχία της εθνικής ομάδας να νικήσει τη Σλοβενία (0-0) και να ανέβει στη β’ κατηγορία της UEFA στο Nations League, υπάρχει και μια ευχάριστη είδηση που βγάζει την Ελλάδα κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία. 

Η εθνική μας ομάδα θα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση της 7ης Δεκεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Το γεγονός ότι η εθνική παρέμεινε αήττητη στα έξι ματς του ομίλου της με τρεις νίκες και τρείς ισοπαλίες και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων σε άλλους αγώνες, της έδωσε μια θέση στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας από το 4ο που βρισκόταν έως τώρα. Με τους 12 βαθμούς που συγκέντρωσε μετά και την ισοπαλία με την Σλοβενία και σε συνδυασμό με τις ήττες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από την Ιταλία και της Φινλανδίας από την Ουαλία, η εθνική τις ξεπέρασε στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA κερδίζοντας ουσιαστικά δύο θέσεις. Με αυτές ανέβηκε από το 4ο στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου και η εθνική μας δεν θα βρει απέναντί της ομάδες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σκωτία, η Ισλανδία, η Β. Ιρλανδία, η Νορβηγία και το ΕΪΡΕ. Στους πιθανούς αντιπάλους από το 4ο γκρουπ βρίσκονται και πάλι οι Σλοβένοι αλλά και ομάδες όπως το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία, το Ισραήλ και η Γεωργία.

Η διαδικασία πρόκρισης

Οι 55 εθνικές ομάδες, θα χωριστούν σε δέκα ομίλους. Πέντε όμιλοι των πέντε ομάδων και άλλοι πέντε των έξι ομάδων. Ο πρώτος κάθε ομίλου θα εξασφαλίσει μία θέση στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ. Ο 2ος κάθε ομίλου και οι δύο καλύτερες ομάδες από το Nations League θα λάβουν μέρος στα μπαράζ, από τα οποία θα προκύψουν οι τρεις ακόμα ομάδες που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν, το Γιβραλτάρ με την Ισπανία, το Κόσοβο με Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Σερβία και η Ουκρανία με τη Ρωσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter