Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο συμμετείχαν ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, οι βουλευτές Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακό και αυτοδιοικητικό επίπεδο επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας αλλά και της Ανατολικής Αττικής, συναντήθηκαν με μέλη οικογενειών που θρηνούν την απώλεια ανθρώπων τους και επισκέφθηκαν κτίρια, υποδομές, καλλιέργειες, αγροτικές εγκαταστάσεις που έχουν καταστραφεί από τη θεομηνία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την δήμαρχο Χαλκίδας, Έλενα Βάκα, τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, τον δήμαρχο Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια και τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη.

Μετά από την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε:

«Είναι χρέος της Κυβέρνησης και επιτακτική κοινωνική ανάγκη η άμεση ενίσχυση των πληγέντων, τουλάχιστον με όσα είχε προβλέψει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις: επίδομα 5.000 ευρώ σε κάθε πληγείσα οικογένεια, 8.000 ευρώ σε κάθε πληγείσα επιχείρηση και διευκόλυνση σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Προτείνουμε επίσης την έκτακτη επιχορήγηση στις επιχειρήσεις όχι μόνο των πληγεισών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας αλλά και στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί στους δήμους Ωρωπού και Τανάγρας οι οποίες λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και καταστροφής των παραλιών ουσιαστικά οδηγούνται σε κλείσιμο.

Ακόμη προτείνουμε:

- την άμεση αρωγή των κεντρικών υπηρεσιών για την ανάταξη των περιοχών και αρωγή για κτίρια και επιχειρήσεις,

- την ενιαία αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων από πετρέλαιο και κάθε είδους ρυπογόνες εστίες στις ακτές, τους πυθμένες, τις παραλίες και τις λιμενικές υποδομές των τεσσάρων δήμων που έχουν πληγεί,

- τη συνδρομή σε στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών για την ολοκλήρωση των αυτοψιών εντός μίας εβδομάδας,

- την πύκνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών μέχρι την αποκατάσταση του οδικού δικτύου,

- την αποστολή πρόσθετων συνεργείων για την αποκατάσταση παροχής νερού και ρεύματος στην περιοχή της Εύβοιας,

- την ενημέρωση των πολιτών μιας και τόσο στον Ωρωπό όσο και στην Ερέτρια έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων με απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν.

Οι ευθύνες και η ολιγωρία τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι μεγάλες. Ευχόμαστε να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των συμπολιτών μας και να μην συνεχίσουν την ίδια τακτική που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει αποδώσει καμία αρωγή σε πληγέντες συμπολίτες μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.