Κλιμακώνει την πίεση ο Φάμελλος σε Μητσοτάκη – Τασούλα για την κοινοβουλευτική χωροταξία: «Περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα»

Κλιμακώνει την πίεση ο Φάμελλος σε Μητσοτάκη – Τασούλα για την κοινοβουλευτική χωροταξία: «Περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, καλεί τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα κοινοβουλευτικής χωροταξίας που έχει προκύψει στην Ολομέλεια.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Φάμελλος τόνισε με νόημα πως «περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Όπως γνωρίζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε εχθές, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την οξύτατη διαμαρτυρία του, για την επιλογή της κατανομής των θέσεων μέσα στην Ολομέλεια. Επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε τρία σημεία, κάτι που υποβαθμίζει το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιλέχθηκε επίσης και η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα αριστερά έδρανα της Βουλής, κάτι το οποίο είναι αναντίστοιχο και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα αλλά και την κοινοβουλευτική ιστορία. Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υπερασπιστεί τη κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα. Οφείλουμε όλοι και όλες να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή γιατί αυτό θα δημιουργήσει και το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι οφείλει και αυτή να σέβεται και να παρακολουθεί τις διαδικασίες του ελληνικού κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter