Κλιμακώνεται η ένταση κυβέρνησης με το Ίδρυμα Νιάρχος

Κλιμακώνεται η ένταση κυβέρνησης με το Ίδρυμα Νιάρχος

Ακόμα και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Ήταν ο ίδιος σε ανοιχτή συζήτηση του iMEdD, στο κλείσιμο του «SNF Nostos Health 2022», που υπενθύμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση της κατάταξης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αλλά και την 40ή του Reuters: «Με απασχολεί πάρα πολύ ως πολίτη. Είμαι και Έλληνας, είμαι και Αμερικάνος. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, αλλά, νομίζω, όλοι ξέρουμε γιατί έχουμε φτάσει εκεί, είναι φως φανάρι. Είναι άσχημο».

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν αν θεωρεί πως υπάρχει όντως πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. «Οποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται γιατρό», η απάντησή του. «Φτάνει ένα σημείο που λες πλέον τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό το πράγμα. Αλλά κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει. Είναι απαράδεκτο. Οποιος λέει ότι δεν είναι έτσι, θέλει ψυχίατρο. Και ναι, μας απασχολεί και σαν Ίδρυμα».

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. ‘Η, καλύτερα, του συστήματος Μητσοτάκη. Παράδειγμα, προ ημερών, ο αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του SNF Nostos, του φεστιβάλ που διοργανώνει το Ίδρυμα στο ΚΠΙΣΝ στο Φάληρο. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργήθηκαν αντιδράσεις. Μάλιστα, ο Δήμος Αθηναίων του Κώστα Μπακογιάννη βγήκε να πει -κύκλοι του δηλαδή- ότι δεν είχε δώσει άδεια, ώστε να αποκλειστούν οι δρόμοι, και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Look who’s talking, o Δήμος Αθηναίων, που μόλις τις τελευταίες εβδομάδες έχει κλείσει δυο-τρεις φορές τους δρόμους, διοργανώνοντας τη μία αγώνες τρεξίματος, την άλλη αγώνες ποδηλάτου και, μία τρίτη, αγώνες beach volley. Beach volley στο Σύνταγμα! Και κοιτάξτε να δείτε σύμπτωση, συστημικοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, που μέχρι τώρα θύμωναν με τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, τώρα, για πρώτη φορά, θύμωσαν και με έναν αγώνα δρόμου.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από έναν μήνα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέσυρε δωρεά του προς το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Φαληρικού Ορμου. Μία δωρεά 4 εκατομμυρίων ευρώ. Το Ιδρυμα κατηγόρησε το υπουργείο για «διαρκείς και συστηματικές καθυστερήσεις» και για το γεγονός ότι δεν έλαβε «καμία ουσιαστική ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δωρεάς». Ανεξαρτήτως των πολιτικών του Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια, στα παραπάνω σαφώς κι έχει δίκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΣΝ δεν είναι ευχαριστημένο από την κυβέρνηση και στα θέματα των δωρεών που κάνει στην υγεία, καθώς και στη δημοσιογραφική κάλυψή του από τα ΜΜΕ, θεωρώντας πως δεν τα προβάλλουν επαρκώς. Λέτε ο κ. Δρακόπουλος να μην έχει και την καλύτερη γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές που εφαρμόζει;

Πηγή: efsyn.gr

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter