Κλιμάκωση μετά την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών – Η Μόσχα κατηγορεί τον Γκουτέρες για προπαγάνδα

Κλιμάκωση μετά την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών – Η Μόσχα κατηγορεί τον Γκουτέρες για προπαγάνδα

«Φωτιά στο μπαρούτι» βάζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπολύοντας την Παρασκευή επίθεση στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, μη διστάζοντα ςμάλιστα να τον χαρακτηρίσει «όργανο προπαγάνδας» για το γεγονός ότι πήρε μεροληπτική θέση σχετικά με την κίνηση της Μόσχας να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας.

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μετατρέπεται σε όργανο προπαγάνδας και πίεσης στα κράτη μέλη, όταν θα έπρεπε να καθοδηγείται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ στο σύνολό του», ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

H δήλωση Ζαχάροβα έρχεται στο φόντο των δηλώσεων Γκουτέρες την Πέμπτη, ότι «τα σχέδια της Ρωσίας για προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών θα σηματοδοτήσουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση που θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής την προσάρτηση των τεσσάρων περιφερειών, της εμπόλεμης Ουκρανίας, στη Ρωσία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις χώρες της Δύσης, οι οποίες κάνουν λόγο για «κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια»

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Βρυξέλλες κατά Μόσχας: «Σε κίνδυνο η παγκόσμια ασφάλεια»

Ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Προσαρτήθηκαν στη Ρωσία οι 4 περιφέρειες της Ουκρανίας – Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τα νέα εδάφη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter