Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών

Μετά τη στάση εργασίας τους την 1η Ιουλίου και τη ματαίωση, το ίδιο βράδυ των παραστάσεων της Πειραιώς 260, οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους καλλιτέχνες που τους συμπαραστάθηκαν και το κοινό «που χωρίς τη θέλησή μας ταλαιπωρήθηκε», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Ελληνικό Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για 1 και 5 Ιουλίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων τις προσαυξήσεις τους για νυχτερινή εργασία και για Κυριακές και αργίες.

Σε μήνυμά της επίσης την 1η Ιουλίου, η διοίκηση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών δήλωναν «την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» ότι «συμβάλλουν εμπράκτως στην ικανοποίησή τους», θεωρούν όμως ότι «η εμμονή του Σωματείου στην πραγματοποίηση των στάσεων εργασίας, κανένα πρόβλημα δεν επιλύει. Αντίθετα δείχνει ελάχιστο σεβασμό στο μόχθο των καλλιτεχνών, των υπολοίπων εργαζομένων και στο κοινό που μας στηρίζει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ:

«Μετά την ολοκλήρωση της στάσης εργασίας μας την 1η Ιουλίου 2017, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Τους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες – ομάδα Blitz, Λενιώ Κακλέα, Bijoux de Cant και Γιάννη Σκουρλέτη, την Μέτε Ίνγκβαρτσεν και την ομάδα της – οι οποίοι, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας και σεβόμενοι τον τρόπο διεκδίκησής τους, στάθηκαν στο πλάι μας.

Τον Ρομέο Καστελούτσι, που δέχτηκε στο τέλος της παράστασής του να διαβαστεί η ανακοίνωση του Σωματείου (σημειωτέον το «Democracy in America» ήταν η μόνη παράσταση που παίχτηκε χθες, ως φιλοξενούμενη σε άλλο χώρο και υποστηριζόμενη από το τεχνικό προσωπικό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και όχι του Φεστιβάλ).

Τις Ελληνίδες χορεύτριες του «Democracy» που αμέσως στάθηκαν στο πλευρό μας και θέλησαν να διαβάσουν στο κοινό το κείμενο των αιτημάτων μας.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και τα σωματεία των Ελλήνων Ηθοποιών, των Εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου, των Μουσικών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την έμπρακτη και σημαντική συμπαράστασή τους.

Την Εταιρεία VIVA και τη Διοίκησή της που -απόλυτα σεβόμενη και αυτή το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των εργαζομένων στη στάση- δεν συναίνεσε στο παράνομο αίτημα της διοίκησης του Φεστιβάλ να στελεχώσει τα ταμεία με υπαλλήλους της.

Και πάνω από όλα το κοινό του Φεστιβάλ που χωρίς τη θέλησή μας ταλαιπωρήθηκε, αλλά τελικά μας άκουσε και έμαθε τι πραγματικά συμβαίνει φέτος στον Οργανισμό.

Στο κοινό επίσης θα θέλαμε από τη μεριά μας να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ελλιπή ενημέρωσή του, για την οποία, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν ευθυνόμαστε. Η Διοίκηση είχε λάβει επισήμως γνώση για τις κινητοποιήσεις μας ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου και απέφυγε μέχρι τέλους να ενημερώσει το κοινό με την ελπίδα ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αποσιωπηθεί το πρόβλημα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επέλεξε να κωφεύσει ή να πιστέψει πως -έπειτα από μήνες σιωπής στις οχλήσεις μας και επίμονης άρνησης να συναντηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες- πιστεύοντας, ίσως, ότι οι σπασμωδικές και ελλιπείς κινήσεις στις οποίες προχώρησε μόλις τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου θα μας οδηγούσαν σε ανάκληση των κινητοποιήσεων.

Η Διοίκηση για άλλη μια φορά αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της και επέλεξε να μην εμφανιστεί στα θέατρα της Πειραιώς 260 και του Μικρού Χρηματιστηρίου, να μην επικοινωνήσει με τους καλλιτέχνες, να μην ενημερώσει το κοινό, αλλά να παρακολουθήσει την παράσταση του Ρομέο Καστελλούτσι στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Εμείς θα αγωνιζόμαστε μέχρι όλα τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνουν ΠΡΑΞΕΙΣ.

Σας ευχαριστούμε

Το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ».

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter