Κλιματική Αλλαγή: Γεγονότα που σημάδεψαν το 2023 – Καύσωνες, πλημμύρες και φονικές πυρκαγιές (Photos)

Κλιματική Αλλαγή: Γεγονότα που σημάδεψαν το 2023 – Καύσωνες, πλημμύρες και φονικές πυρκαγιές (Photos)
(AP Photo/Rafiq Maqbool)

Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους νεκρούς καπνό και απανθρακωμένη γη, είναι ο απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή το 2023.

Χιλιάδες άνθρωποι νεκροί, άλλοι έχασαν δουλειές, σπίτια και ελπίδες, και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που αποκόπηκαν από τις οικονομίες.

Ωστόσο, οι αριθμοί δεν αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται η κλιματική αλλαγή – την ένταση, την ανασφάλεια και την ανισότητα που ζουν οι άνθρωποι στη Γη.

Οι φωτογράφοι του Associated Press σε όλο τον κόσμο απαθανάτισαν στιγμές το 2023 που αφηγούνται συλλογικά αυτή την ιστορία, την ιστορία ενός κόσμου που αλλάζει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διασώστες ανασύρουν τη σορό ατόμου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πλημμύρας στη Ντέρνα της Λιβύης, 15 Σεπτεμβρίου 2023.

(AP Photo/Ricardo Garcia Vilanova)

 

Ένας άνδρας μιλάει στο τηλέφωνό του καθώς κοιτάζει μέσα από τον καπνό από τις πυρκαγιές στον Καναδά στη γέφυρα George Washington στο Fort Lee, N.J., 7 Ιουνίου 2023.

(AP Photo/Seth Wenig)

 

Άνδρες ψαρεύουν ανάμεσα σε νεκρά ψάρια που επιπλέουν κοντά στην όχθη του ποταμού Salado κατά τη διάρκεια ξηρασίας στην επαρχία Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, 22 Ιανουαρίου 2023.

(AP Photo/Natacha Pisarenko)

 

Ένα άτομο τρέχει για να αποφύγει τις φλόγες μιας πυρκαγιάς στο χωριό Γεννάδι, στο νησί της Ρόδου στο Αιγαίο Πέλαγος, στη νοτιοανατολική Ελλάδα, 25 Ιουλίου 2023.

(AP Photo/Petros Giannakouris)

 

Η πισίνα ενός σπιτιού κρέμεται σε μια πλαγιά μετά από κατολίσθηση στο Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνια, 16 Μαρτίου 2023.

(AP Photo/Jae C. Hong)

 

Μια βάρκα ταξιδεύει σε τμήμα του ποταμού Αμαζονίου που πλήττεται από την ξηρασία στην πολιτεία Αμαζόνας, κοντά στο Manacapuru της Βραζιλίας, 27 Σεπτεμβρίου 2023.

(AP Photo/Edmar Barros)

 

Μια γυναίκα, της οποίας τα μέλη της οικογένειας έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια, κλαίει μετά από κατολίσθηση που παρέσυρε σπίτια στην περιοχή Raigad, στο δυτικό κρατίδιο Maharashtra, Ινδία, 20 Ιουλίου 2023.

(AP Photo/Rafiq Maqbool)

 

Άνθρωποι παρευρίσκονται σε τελετή ταφής από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε ο κυκλώνας Freddy στο Blantyre, στο νότιο Μαλάουι, 15 Μαρτίου 2023.

(AP Photo/Thoko Chikondi)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter