Κλοπή θυρίδων – Τράπεζα Ψυχικού: Οι καταθέσεις των θυμάτων για τις περιουσίες που έκαναν… φτερά

Κλοπή θυρίδων – Τράπεζα Ψυχικού: Οι καταθέσεις των θυμάτων για τις περιουσίες που έκαναν… φτερά

Την ώρα που ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό βρίσκεται πλέον προσωρινά κρατούμενος, τα θύματα της μεγάλης κλοπής κατέθεσαν, στο πλαίσιο των ανακρίσεων που συνεχίζονται, για το σοκ που υπέστησαν όταν ανακάλυψαν ότι τεράστια χρηματικά ποσά και κοσμήματα μεγάλης αξίας είχαν κάνει… φτερά από τις θυρίδες τους.  Θύματα είναι τέσσερις γυναίκες κάποιες από τις οποίες μάλιστα είχαν πολύ καιρό να  επισκεφθούν τις θυρίδες με το «χρυσό περιεχόμενο»

Το ένα από τα θύματα, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι τελευταία φορά είχε επισκεφθεί τη θυρίδα της (σ.σ στην οποία συνδικαιούχος είναι ο γιος της) τον Αύγουστο του 2020, για να βγάλει κάποια χρήματα και κοσμήματα. Όλα ήταν στη θέση τους κι όταν κλείδωσε την θυρίδα, αυτή είχε μέσα 42.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας άνω των 700.000 ευρώ και ένα χειρόγραφο σημείωμα.

Η γυναίκα επισκέφθηκε ξανά την τράπεζα, μαζί με το γιο της, στις 13 Νοεμβρίου 2020.

«Πήγαμε στις 10.30 το πρωί μαζί με το γιο μου στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 € για να της δώσω στο γιο μου και να τοποθετήσω κι άλλα κοσμήματα. Με συνόδευσε υπό διευθύντρια του υποκαταστήματος. Ο γιος μου και η υποδιευθύντρια τοποθέτησαν τα κλειδιά στην θυρίδα και αφού άνοιξε κλειδαριά η υποδιευθύντρια αποχώρησε. Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και  υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί».

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας δεν αποδέχονταν ότι είχε γίνει κλοπή αλλά η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία ενώ  όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από τον κλειδαρά της τράπεζας, η κλειδαριά της θυρίδας της ήταν παραβιασμένη.

Η δεύτερη παθούσα, είχε κληθεί τηλεφωνικά στις 18 Νοεμβρίου 2020 από τη διευθύντρια της τράπεζας, για να πάει να ελέγξει το περιεχόμενο της θυρίδας της. Εκεί διαπίστωσε ότι  το περιεχόμενο της θυρίδας της είχε κάνει «φτερά«. Συγκεκριμένα, έλειπαν 130.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας πλέον του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Από τα άλλα δύο θύματα κλοπής, που είχαν διπλανές θυρίδες, διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί στη μεν μία θυρίδα κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ από τη δεύτερη είχαν εξαφανιστεί 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας.

Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος 

Απ΄την πλευρά του ο 58χρονος κατηγορούμενος, γνωστός στους κοσμικούς κύκλους λόγω και της τηλεπερσόνας συζύγου του, έχει αρνηθεί στην απολογία του ότι έχει σχέση με τις κλοπές των θυρίδων. Υποστήριξε ότι το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δύο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε έναν  τρίτο  που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Ισχυρίστηκε μάλιστα  ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που με τους οποίους θα μπορούσε να έχει «μεταφερθεί».

«Πιθανολογώ ότι το γενετικό υλικό θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κασετίνα όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι», υποστήριξε στην απολογία του.

Υποστήριξε επίσης ότι στον χώρο των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης και άρα δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες. Ανέθεσε μάλιστα σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης σε σχέση με το εντοπισθέν γενετικό υλικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter